不規則分享 | 化妝品 + 護膚 39

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
我會用足,每樣輕輕按摩等吸收,唔覺好笠
但要花好多時間
dior奶共不了 可以試rmk
rmk
正確步驟係 爽膚水精華眼霜乳液或者面霜 乳液面霜唔使一齊用就算冬天都唔使
前排買左mimingmart 2枝serum
支xcell c夾咩都起擦膠碎可以點搞
同樣組合搽喺手又唔起
真係百思不解
Sofina 土台系列新出既cream唔錯
朝早搽兩支野就夠 慳好多時間 又夠保濕
不過唔知冬天夠唔夠
CeraVe係Loreal 旗下
邊隻正?
用緊
係唔錯嘅 夜晚搽完成晚開冷氣第二朝皮膚都好軟熟
但質地唔係太好推 同埋最好係手warm up 左先
唔係就太笠 我自己覺得搽得太厚會好易生粒粒/暗瘡

p.s. 啱啱買左factiv 嘅精華+爽膚水 好正呀頂
同First aid beauty repaire crean 都好夾
有用gel creamy,liquid 而家戴口罩用liquid幾好 好輕盈 但係如果多嘢要遮gel creamy會好啲 但係如果嗰位絲打係混油 其實唔係好適合用呢兩隻 但係我見呢度好多人都有推介另外嗰隻係叫creamy n/ex呢兩隻其中有一隻會適合因為我都試過個質地 不過我覺得粉底太多冇買到
其實粉底最好試上塊面先知道適唔適合自己 呢度只係俾個推介建議你
唔該晒
CeraVe for oily skin係幾好用
For dry skin個隻唔好用
可能我唔習慣用唔起泡既洗面

貴少少 avene foaming gel clinique mild soap都好用
洗完面 面唔乾
如果唔介意好多 facebook業配文的話,Aroce'b艾珞皙果隻洗面都唔錯的,洗得乾淨但唔乾
又係呢條友...唔好害人地啲仔女啦
條友呃飯食冇料到
好多人唔知佢呃人 依家仲生存到
不過條片教既方法又無錯既
下 點解咁講
我冇睇開佢其他片但係我跟呢個方法又ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞