不規則分享 | 化妝品 + 護膚 39

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
Thank you我見誠哥到有你地講果款 留意下先
我用緊果隻粉餅話唔可以濕上水
其實有冇話憑外表分到係for粉餅定粉底既撲?
有無油眼眼線筆推介?想係畫內眼線個啲筆/gel筆
Btw 見上面講開love liner 唔知點解我用深啡色唔太甩唔太融 但金色淺啡個枝就融得勁 有時眼尾甩到唔見咗 明明應該配方一樣
得閒去睇下先
一個星期洗一次 係咪太少
都有既 粉餅通常就係扁平一塊 我自己係咁分
不過好多撲都有寫係乾用定乾濕兩用
可以留意番呀
我覺得makeupforever個撲幾好用 不過唔知單買要幾錢
好多學問
已經好勤力好密
我自己就懶蟲黎 買開林三益隻速洗液
覺得污糟就速洗頂住先
大洗都係一個月一次
咁當然你粉底掃遮瑕掃就要洗密d啦
我就懶既 所以會買好多支替換
我本身都要兩個一齊用,唔係嘅話塊面油到可以煎蛋
用緊Laura mercier 個powder同urban decay支噴霧
我覺得都幾好
不過支setting spray 我都想知有無更加好選擇
自己好少試新野 用慣就照用
the ordinary用感真係麻麻 成分好足料但未必人人接受到質地&氣味
B3: 質感似膠水 主打控油但唔太感受到 但b3係一隻多用途成分eg美白去印
酸類: 平靚正
squalane: 用緊hemi squalane 平靚正用塊面會好軟林林
b5: 似膠水 有人話起擦膠碎 個人鍾意squalane
同問 自己唔識揀跟fd買咗幾支
絲打,你係用clio邊支啊,我上gmarket有兩款
應該會買lilybyred同呢支試下
bbia我上網睇d人話擺耐左會硬會乾
我用晒佢枝b5覺得幾好
試啦試啦買啦買啦
可以ig dm問下佢地點揀好
佢地好nice
muf你用邊支啊 我用緊黑色覺得好好喎
係戶外都只係補咗一次 個妝都keep得好好
可能我用埋佢盒碎粉
白色好似係保濕 黑色係控油 噴完塊面變乾身
佢有細size 可以試咗先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞