不規則分享 | 化妝品 + 護膚 39

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
睇下先
笑左 乜原來真係有人會用bigbigshop
咁耐以黎都無入過去
Fresh除左洗面真係無樣得
用過紅茶眼霜覺得冬天用ok 夏天會生油脂粒
玫瑰花水同一般花水一樣 但佢賣得貴好多
乜野紅茶精華我用sample塊面係會發燙 唔想再試
仲有好多人好鍾意用嘅紅茶mask 其實好似係加左類似薄荷嘅野製造冰涼感令人覺得好舒服 但保濕效果又未見到好出色
聽講唇部產品都ok不過未試過

總結就係 唔值呢個價
我都係!用紅茶mask塊面會好㷫
感覺好似捱咗晚夜咁
我以為得我先係咁
留名
大家啲唇膏差唔多成半年無搽
驚唔驚再用會壞左/敏感
我平時用開gloss/jam多
有啲就算bullet都係好濕maquillage個啲
都4-5支常用 liquid lip
3支超愛濕底bullet
而家唔知點算好
好多筆試上手,喪捽都唔甩,沖水都唔甩
但手冇油脂,所以我唔會再亂試亂買筆
我有個噁心試法,畫咗係手後,用指手hi吓面油試,如果捽完唔甩,咁就買得過(武肺期間大家唔好亂嚟)

依家放棄咗用筆,淨係買liquid
但liquid都好多又係會溶會化會甩
希望大家早日搵到夾到自己嘅眼線筆/眼線液
我夾到fresh
佢大豆洗面係可以落到防曬,但千祈唔好信佢可以落妝,起碼要洗3次以上,用埋如果太乾,會feel到吉吉哋,我依家洗面淨係用佢,用咗3年

玫瑰line係垃圾,完全唔值得買。個白泥都係廢,去唔到黑頭,暗粒,粉刺

我夾到紅茶mask,夏天用涼浸浸好舒服,補濕度係低咗啲,但用完塊面係柔軟用滑。另外我都有用維他命mask同粉,用完係亮白咗啲,但唔好期望佢可以強勁去黃去黑去印去斑。

最後唇膏,強烈唔推,係潤,但用完起勁多死皮
太耐無用會掉 (半年至一年)
但我仲keep住搽唇膏
(唔補妝
用完會白滑左
但last 得唔耐,又無乜清潔效果
價錢5xx要諗下
或者你係sabon 買其他野既時候可以R 下試用
Sabon沖涼同身體磨砂我都幾鐘意用
真係好香
個人覺得sabon 頭髮系列出色過身邊嗰條Line
有無碎粉推介 想有控油同少少遮瑕效果
之前用開Jane Iredale 但覺得一般 個粉太白 變咗死白咁
之前阿媽日日用洗米水full嘴
又真係好左
真?我見得shampoo冇conditioner
我上星期買咗body scrub & bath oil
真係好香
我都係超油眼
但暫時用過最唔甩係za 眼線筆
我下巴都爆瘡爆唔停
你用左咩方法依加冇爆?
竟然 覺得有啲貴
Btw 佢bump 裝lotion 永遠用到一半就bump唔到
而家間唔時都有幾粒
我無咩方法 咁啱WFH出少左街 唔使戴全日口罩先好少少咋

早幾日參考上面絲打買左喜療疤 而家成日搽d印淡左少少
但要無晒相信都有一定難度
Sabon 係無conditioner ,得hair mask
用完感覺上頭髮滑左
我都係wfh先開始冇爆得咁勁
長期戴口罩真係搞唔掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞