不規則分享 | 化妝品 + 護膚 39

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
off topic
請問有冇咩機構會收化妝護膚品捐贈,最近執屋整理到一堆全新/用過兩三次唔鐘意既,想知除咗賣仲有咩方法處理...太私人既眼線、睫毛液就話掉,但粉底、lotion果啲唔想太浪費#cn##cn##cn#
千其唔好買佢啲mascara
我隻眼啲皮膚係乾到沙漠咁嘅
試過貪平買過兩枝 唔使一個鐘眼底黑曬變熊貓
明明隻野寫住又sport 又waterproof
搽出嚟又唔濃密又唔長 真係廢到仆晒街
想知絲打用呢枝有無咩技巧 我用呢枝一畫上眉就一舊舊咁 又痴住哂啲眉毛 啲墨定粉又一細粒一細粒咁喺條眉到 個掃又blend唔開 一係成忽整走哂 畫出黎似毛蟲
想間有啲咩mask好用㗎 屋企個啲用曬 想試下新野
你一講 決定慳返唔買算
多謝你
我用台灣寶藝 紫色凍膜 好用
竟然!我都係輕輕力逐下畫
我又冇呢個問題出現
但係我身上係好用
推cc blur. 質感同benefit差不多~
我用緊benefit銀色盒,佢入面有膏狀同粉狀,幾long lasting,同埋可以用好耐。仲有枝迷型掃係入面,出街可以用黎補妝。
戴口罩戴到咁 點算
係外國戴口罩一直無皮膚過敏,但突然返到香港戴口罩開始咁,點搞
我想問下black friday
Thanksful week
Colourpop 最平幾折?

依家有8折 想知仲有冇得再平
最平買過7折,8折好似成日都有
幾時7折?
全部7折?定selected items
會無哂大熱款?
上年8月尾同black friday有全網7折,之後都好似有做下75折同部分7折
熱門款一定會斷貨但有時佢斷完又會再補
如果唔急用嘅話 可以等下先再買
唔好意思 借位分享
周生生金器手工費28折
英皇金器手工費全免、鑽飾65折
有意請tg
https://t.me/hoooman688
有 好用
粉質好好 顯色度啱啱好
係可以日日用嘅偏粉warm tone嘅日常色
同埋佢配埋色唔使自己諗
唔想用腦諗就會用呢盒
佢啲shimmer靚到爆
你有好轉咩?,今日發現戴頭戴式既好好多
用緊colourpop
想問有冇人用過鮮肌之迷mask?
我睇圖好似幫到去印咁
但身邊又冇人用過 唔知買唔買好
眼底有輕微乾紋,敷極mask同搽唔同眼霜都好似退唔到咁,有無咩保濕啲既眼霜/eye mask推介?
頂唔順睇咗醫生,攞咗有小小類固醇藥膏,醫生建議買低敏型口罩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞