不規則分享 | 化妝品 + 護膚 39

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
我中意用sponge既妝感,因為更加透薄
同埋宜家成日帶口罩,我中意透薄d
定妝mist
metoo岩岩轆左入去,剩係搵到100蚊兩支
http://global.gmarket.co.kr/item?goodsCode=1824626421
有無絲打用過Fenty beauty matt long wear foundation?
油性肌膚 個粉底成日變到好浮粉
但我都仲係會甩係咪點都會花少少
呢排又狂爆石頭瘡 好頹
有冇check清楚成分 有d牌子定妝mist係無成膜劑

依支 spa treatment 我自己都用緊
真心好有效 依個濃到有變翹
買左支大 用左半年

副作用 個黑眼圈變深 (唔用就無事)

或者平平地 我自己用canmake都work
想買the ordinary 見大家都話好用
上網好似Sephora買最齊最平咁
但又有人話佢發貨慢 係咪要做苦主了
用緊urban decay嗰支
一開頭覺得好好用 用得耐而家覺得無咁控油
香港有門市啊
有無人有打斑?
應該係呢條! 仲送咁多野懲罰佢先
但佢眼線筆好似有d粗
最近開始用粉餅 好多野唔識
個粉撲定期洗下好 定係掉左佢算
市面有好多粉撲 邊款好
無可能完美架喇 有時碎粉定唔夠 直情係花面貓
有時間就洗,冇錢就扔
我窮撚,通常用一次洗一次

之前買左上面呢款,應該粉底液都可以用卦,但佢好厚身都幾舒服,我濕完水揑乾佢再濕擦粉餅

Rosy rosa有隻一袋十幾粒嘅五角海棉,我都係用黎濕上粉餅
rosy rosa真心好用 長期都買 用黎上遮瑕膏好正
12蚊店有枝洗粉撲嘅清潔劑都唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞