不規則分享 | 化妝品 + 護膚 39

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
順便想問埋眉筆
+1 成日出去做facial又貴
想問有無咩深層清潔推介 想皮膚有啲 感覺而加好污糟
想問下look fantastic係咪要成個月先收到貨?
本身話10號前會收到
Anastasia
kaibeauty

交叉果d係無用或無感的東西
最左係kimberly sayer物理防曬 好用
之後f organics toner 用完透亮左 唔算保濕
Coast sydney粉紅gel粉華 清爽型保濕精華 早上用
pai玫瑰果油 夜晚用 夠潤
sjo skin粉紅油 夜晚用 較稀 怕黐可以用呢個
Juva晶萃 精華前用 穩定皮膚既效果十分好
cropp’s 怯印精華 去印好快
Synergie vit c朝早用 又係for 去印 去黃
Synergie vit b 13% 夠保濕 吸收快
dr. wu美白精華 真係美白得好快

本身係沙漠肌 勉強頂得住 因為我會隔日敷mask
面霜仲尋覓緊
依排日夜觀望緊inuf 但一來貴 2來成日都無貨咁
我無咩耐性 成日等黎等去覺得好煩
個幾月大概
次次都個半月先收到
Kate 好幼嗰枝
Solone
個支我成日唔小心用斷
記得唔好拉咁出
Dejave 個枝都幾好用 $6x
想問點樣分辨皮膚屬於咩膚質 上網睇咗幾段片睇完都唔係好識分我個鼻成日都甩皮不過又會出油 平時有搽好多護膚品 有好好做保濕個唔知點解都係會甩皮
你有無成日呻鼻水?
我成日呻鼻水 or 有時搽杏仁酸 or 手賤唧粉刺
就會搞到易甩皮
依加用緊first aid cream 幾好用
買咗雪葩個隻 個質感好過癮 本身驚佢其他系列lup想試呢隻 以為係gel狀 點知真係好似雪葩沙冰咁 混合肌 試咗兩日暫時都無咩特別 但起碼唔會同本身啲化妝/護膚品打交 而且都ok保濕 第二朝唔會唔夠保濕而出油 但明明佢話無香料 聞落都好香
我鼻敏感 日日都呻 甩哂皮 用first aid beauty既cream有用?但好大兜我淨係想搽鼻
我冇呀等我遲啲試下First aid cream先
毛孔大 買家用微針有無效?
有眼紋 有咩眼霜推介
用Nivea就黎用晒都無乜感覺
眉筆用etude house 75蚊果枝
好好用 畫落去似眉粉
利申已回購n枝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞