Nizi Project 討論區 [2]

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
JYP話Mako team入面mako同rio有A+
Maya team入面冇人拎倒A+,但Rima同Riku做得好好
所以A+得兩個人
https://www.youtube.com/watch?v=0zWq_-flQ3A
如果急睇full performance,呢度有生肉(不過cut左個尾,睇唔倒Maya team完整comment)
睇完之後覺得Maya Team首歌又唔係咁差,正常過今朝
同埋明白點解JYP話Maya team表現好過Mako team

但頂佢丫,佢對Akari、Riria同Yuna既評語真係得「其他3個人都好努力」
boom boom boom明明係disco feel個種歌
結果節奏勁慢
而且歌詞勁hea係咁boom同lalala
https://www.youtube.com/watch?v=jso_-XDAlfs&
有完整版喇,有埋邊隊贏左添,想知禁入去睇
JYP竟然連Mayuka都冇俾comment
其實睇完full version,除左Rima我覺得mayuka都做得好好
Mako係自信加努力加乘,不過預定隊長再係c位估計真係搶晒鏡,所以唔需要討論太多。
最近miihi真係差左,而rima又進步左,所以變左rima比miihi適合c位,不過學jyp話miihi只要自信反返黎就會好過其他人,自信心真係要自己突破都期待見返前幾次自信滿滿既佢
Ayaka唔評論因為舞真係一直進步緊,歌就算啦,但yuna真係的確上一次表現係好左,但我都覺得foul riria同akari而留yuna真係好登佢地唔抵,兩個既表現真係唔差,一次比一次進步,但就保一個淨係表現稍微好左一次既人
仲有一首jyp作曲既make you happy要比,所以其餘人仲有機會
不過都估到依個賽果
題外話,感覺個比賽氛圍hea左少少,sana好正經,係咪日本選秀mc都咁一本正經嫁?
首boom想點
其實mako都好有天賦,天賦加努力係無敵係因為佢太努力又有自信所以d人忽略佢其實都好talented。睇左今集Rima 真係幾好,揾到自己
Akari表現幾好wo覺得。riria瘦左好多其實,條腿重瘦過yuna
希望jyp唔好成日作歌la
點解mayuka會冇comment㗎😩
想講...入面有d shots show左有兩個人拎左4個cubes
唔單止兩個,三個
嗯,所以我話如果yuna入而akari同riria唔入,我登佢兩個唔抵講成長akari同riria>yuna
咁可能make you happy個環節要下星期五先播?
我想問係大概邊段,我想睇下邊幾個
Spoiler
唔知如果唔入果d有冇機會留係jype做練習生?
就先講傳聞被foul果三個外加momoka,yuna本來係練習生唔算,其實我覺得akari同riria都好有潛力,歲數又唔算好大,可以留一留train下
用橋本同yuna比
有冇人鍾意riku梨久 又唱得跳得 真係全素人變成一個star 好希望佢頭三名出道九妹
做左一排cd-rom
見個show都就完就順便入嚟講下自己睇法
希望各位ching屌細力d

首先JYP出團係為左賺錢
所以除左硬實力,人氣都係一個重要嘅考量
因為理論上個越多人就會越多人鍾意,今次呢個團人數應該唔會少,大概係9人以上
而一個團有三個重點要素,跳舞、唱歌、rap
咁啱分別就係JYP三人組嘅特長
所以佢哋三個係一定會出道

Mako:
12人中實力最高,樣靚。人氣中上位,唱跳rap都係頂級,尤其係跳舞實力明顯比其他人高一個次元。最重要係佢每一次表演水平都好穩定,沒一次炒過車,證明左佢心態都好好,可以自然咁發揮自己實力,出道唔會有情緒問題,ace預定。同埋Mako有好好嘅領導力,出道一定係leader同大姐負責去照顧d細
缺點:沒

Miihi:
12人中最高人氣,典型架妹,超級無敵可愛唱跳都係上位,綜合實力高,尤其唱功發揮得好係12人中最好,高音同情感表達都係一流。重點係得15歲卜卜脆就咁勁,前途沒可限量。以佢嘅人氣出左道應該會係center
缺點:之前做得太好所以之後d表演顯得比較一般同有d緊張,而且Miihi好似個人表演做得好過係團體,睇好佢遲d可能日本solo出道

Rima(夠傻,個人fav):
星二代,人氣非常高,唔係典型日本人樣但應該會好多人鍾意。唱跳上位,綜合實力高,重點係第二季起rap得非常好,rap實力第一,全團沒人可替代佢。Rima最出色嘅位係佢可以適合所有concept而且表現好穩定,無論係可愛元氣定girl crush都可以表現得好好,有可能係center
缺點:未諗到

之後就係兩個綜合實力都好勁,但又未至於係沒可替代

Maya:
人氣中位圈,高冷人妻樣。唱跳上位綜合實力高,出色位係表情管理非常好,可以令人投入係表演到,表現力一流。而且Maya應該係Mako之後第二穩嘅人,第二季起沒炒過車
缺點:諗唔到

Riku:
人氣中下位,超典型架妺樣,塊面好圓好得意。綜合實力中上,特點係高音非常穩定舒適,高音域係12人中排第二,唱功高強,實力穩定
缺點:人氣投票排名比起實力嚟講唔算高,同埋高音未必係沒人可以取代

再之後係三個有特長嘅:

Rio:
人氣中下位,第二季韓妝靚左好多跳舞實力第二,高難道舞應該都難佢唔到,唱功進步後都足夠出道。似乎非常玩得,可以做綜藝
缺點:之前唱功未夠,但第9集進步左之後就似乎沒乜缺點

Nina:
忙內,人氣中位,混血妹主要負責唱高音,天生就可以完全唔辛苦咁唱到極高音,中氣十足,高音域12人中最廣,而且日本人應該鍾意混血樣
缺點:高音技巧未完全純熟,跳舞應該係僅僅夠出道

Ayaka:
秀智樣,人氣第二高,沒意外嘅話應該係門面,淡妝黑髮非常清純,應該可以吸到好多宅男粉
缺點:Everything。唱功極差,跳舞一般,除左樣靚之外沒理由出到道

剩低四個遲d再講
頭個3個咪係jyp個3個練習生囉 不過我都估頭5位係佢地 riku素人都咁勁 maya有d怨婦feel 不過都幾中意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞