《神盾局特工》Agents of SHIELD Season 7 最終季

896 回覆
35 Like 7 Dislike
咁又唔係,原本都好似諗住ward會變反派,但係冇諗過第一季咁快就變
我訓先啦,各位巴絲晏啲再傾
佢算係一套用英雄包裝既青年劇黎
好貼地咁去講青少年係成長期間面對嘅掙扎
拍攝上好識得用運鏡、剪接同音樂去講故仔
口講好難講套野點神但睇完S1第1集應該會覺得好特別
有興趣可以追, 都係得兩季總共20集左右
當年S1真係好震撼
唔係好明搞乜,時間線穿黎穿去

唯一覺得Deke好慘,條女畀人搶咗
真係寧願佢寫好啲Deak同Daisy都好過夾硬塞sousa比佢搞到佢真係食檸檬🍋
外貌同年紀都係Deke較襯
Deke好撚慘
拎真心出黎當人做朋友
成team人一係笑鳩佢一係唔重視佢
佢已經唔係第一次企出黎要犠牲自己幫人好慘呀

結果由S4到Season Finale都無解釋到佢咩事
被違忘了
佢都叫之後喺Framework出現過一次
但係Agent Blake嗰一集之後連提都冇提過
依個又係幾感人
幫佢解凍ja
5:50佢哋有諗過Post-credit scene係Deke扮Nick fury
https://youtu.be/xeTuiz0IVtI
Deke 越睇越好笑,但成日比人唔記得
有一刻ff過Deke係白人版nick fury
第五季當咗last season嚟拍,好多位都有回顧返前4季劇情
好多集都好好睇,咁多季我最鐘意第五季
fitz精神分裂嗰集結婚嗰集
覺得佢寫人心入面啲恐懼同希望寫得好好
Runaways好睇啊 睇格林姐姐等A Force
見佢post ig 鄧佢sad
呢個ending算唔錯
始終有Disney+係度
後續發展唔可以講得太死
大家都仲係度就有可能係其他劇集出現
佢條timeline黎講
要做其實唔難
好似平行世界咁
拍攝風格係文藝風冇乜打鬥場面,唔係個個頂得順
Runaways都唔難睇嘅,好過Iron Fist
有Roxxon同有牽涉少少Dimension嘅槪念,但都係唔好太大期望關電影事
S1劇情都有少少懶係大事件救世界
S2就Focus多啲Cloak & Dagger兩個角色,拍得好靚,配樂夾得好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞