《神盾局特工》Agents of SHIELD Season 7 最終季

896 回覆
35 Like 7 Dislike
好掛住 bobbi & hunter
最後一集會返黎客串就好喇
沉重版既LOT
Series Finale
shield base唔係美隊二早幾年先起?
點解佢地198x炸到個base?
睇前幾集你就知加速咗
長生人係總加速師
大家都有time loop
AOS無fun montage
集集都就黎冚球產

Mcu條時間線1989年仲起緊
但長生人令神盾局所有嘢都加速左
所以呢條時間線1983年個base已經用緊
根據endgame個玩法同上一集嘅解釋去推斷

S1-S4都應該喺MCU電影條時間線,所以你會見到有電影角色客串同連動

但自從S5佢哋去咗未來佢哋就開左一條新嘅時間線,唔再係MCU主時間線

所以之後電影發生嘅嘢唔再影響佢哋
(可能呢條時間線Thanos唔成功,所以有提過佢但冇人化灰)
——————————
而根據endgame解釋
你返番過去唔會改寫到原本發生嘅事,只會不停咁開新嘅時間線

因為佢哋係喺原本條時間線出世,只係佢哋係嗰條時間線走咗過嚟(endgame Loki 喺2012走甩咗)
所以呢條時間線就算佢哋老竇老母死晒,神盾局點俾人炸都好,都唔會影響原本MCU條時間線
即係佢地去左平行世界
冇錯
一定係yoyo打掃
啲屎尿係咪超時空灑曬係過去
記得第二季嗰陣佢哋係靠Maria Hill喺stark度偷錢
大家準備好大結局未...
喱幾日一日一條片出黎提醒我地...
咁就7年
https://www.youtube.com/watch?v=bX6ZAm8Cg50
Agents of SHIELD 7x12 Sneak Peek
話時話呢套好似真係我睇既第一套美劇,幾爛都有啲唔捨得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞