《神盾局特工》Agents of SHIELD Season 7 最終季

896 回覆
35 Like 7 Dislike
係既,編劇其實都慘,對住電影毫無bargaining power,但係又唔可以唔存在,無AOS我真係唔知電影空檔點過

有無人知下一套MCU作品係咩?falcon and bucky應該押後咗
佢想解但因為時間問題無講到
佢原本係想用今集穿越Quantum Realm黎解釋, 因為係入面可以避過snap
但其實由S5開始已經同MCU唔同步
之前咁多季都會用fitz 把口去解釋所有嘢
今季冇咗佢好多解釋都冇左
S5尾都仲同步,因為有紐約black orders大戰,
S6就由第一集開始,整個世界觀變咗另一回事
咁唔使擔心
下年開始好似每個禮拜都會有一集Disney+電視劇
好多劇情變到鳩流流

兩個Quake互震,最尾Daisy用莫名奇妙既打冷震就整死咗二世祖
Kora將May姐大愛力量傳送返地球
不過又咁講, 本來S5就係series finale
突然續多兩季會駁唔埋都可以接受
同埋我覺得睇到S7都係真fans一直最希望係佢地有好結局姐
等得好苦呀,唔通要走返去睇臭名遠播既Iron Fist?
佢就係因為夾硬同步先唔合理,明明Black orders打完紐約之後大概一日就所有人化灰,但係第六季又無啦啦有個一年後
我寧願佢慢工出細貨,都唔好間硬出
講到Kora係關鍵但睇完都唔知佢做過啲咩
呢套真係頂唔順
我之前有諗過,Disney響Avg4之前cut曬Netflix所有劇係咪避免呢個bug
結局d打鬥其實好流Daisy個場斷斷續續咁打
二世祖吸左Kora能力但剩係用左一次半次
May姐大愛左膠力量我笑左好耐
最驚喜係佢Time Travel條橋好順, Fitz睇Time Stream搵唯一贏既機會, 簡直係AoS版Endgame
妙手仁心,唔知佢救唔救到Yondu同重力子,大家都係響太空缺氧
wandavision好似拍好咗
但最快都應該年尾或者出年年頭先有
falcon就好似仲有一集未拍好所以都應該唔會咁快
我係睇Defenders先見過吓Iron fist,聽大家講到咁爛,真係唔敢睇
冇計迪士尼逼佢兩季一齊拍
所以先搞到fitz 就唔到檔期
捱得過S1應該咩劇都無問題
個人覺得Iron Fist S2係ok好睇
睇到第六季頭無再睇
完左再一次過煲哂佢
S1-S2係好係睇
但後尾跟甩左MCU就...
睇到第六季頭無再睇
完左再一次過煲哂佢
S1-S2係好係睇
唔出奇,但羅素兄弟講過第一個劇本最後大戰有佢哋份,但驚冇睇開嗰啲人唔明所以最後都冇
睇到第六季頭無再睇
完左再一次過煲哂佢
S1-S2係好係睇
反而好好奇佢哋究竟點樣出去太空救佢而唔死
佢哋又冇gotg啲裝備
真係好流,又多嗲,唔係唔比你講,但武打戲要交足功課丫

Time Travel係有驚喜既,agent sousa、project insight、Triskelion,
同埋好多場面都好似想參考電影咁,
Avg4開頭 - Daisy、Sousa、Mack既太空流浪
Avg4 Time Travel - AOS S7主軸
Cap Marvel - 長生人飛船入面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞