模擬飛行集中討論區(29) T2G=垃圾

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
話說隻msfs2020真係好多bug

手掣斷線會彈game
飛飛下無啦啦乜掣都禁唔到
set制唔係你㩒嗰個制就set定
要你喺條list度搵個制出黎,好撚戇鳩
直頭倒退
以前 set 路線可以拉條 route 去某一個 waypoint 依家唔得....
而且依家個 map 完全無左 airways 的概念...好難令人明白點樣整 flight plan
未試fs2020
但係fmc無得set flight plan?
手動入airways/way pt
有....做法同真機基本上一致....(不過總係有少少 bug)
MSFS唔係同Navblue合作咩
點解啲airway都好似有啲問題
我發覺好似歐美係似少少....飛大西洋都用 NAT tracks
亞洲佢好似完全無咩 airways 的概念咁
有冇人卡住咗喺3.68gb?
down咗20個鐘都未玩得好撚燥
閂左佢開過
關咗起碼20次以上
重down咗一次,又係卡3.68 真係燥到仆街
用管理員權限開cmd
打 netsh int tcp set global autotuninglevel=normal
重開電腦再down過
netsh int tcp set global autotuninglevel=normal

同一行
呢招我都試過,都係唔撚work
上網google哂好多方法都唔得
巴打買ALPHA 係邊到買
官網冇晒貨
1080p都無一張上到60fps
我遲下應該會轉用laptop玩,我laptop粒U i7-8750H勁過我desktop 嗰個i3-8100,再link埋desktop 張GTX970又可以再戰多幾年
好傷機 祝你好運
記得儲定錢買新機
我琴日試過用我部
i3-8100/GTX 970玩
推到上high,我見到CPU/GPU使用率有時上到去100%
用laptop玩應該會熱到爆炸
我諗住玩到張970死先切個部新
巴打我都係i3 8100 但gtx1070 16g ram
入到去較low都係得10fps 痴撚線
你平均有幾多fps
隻game好食cpu我i5 8400 rtx2070都唔係好好多
flightsim正常發揮
完全唔識set waypoint同自動導航嗰d
睇完另一個post巴打教學都唔太明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞