模擬飛行集中討論區(29) T2G=垃圾

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
Made in Korea

質素超好,靚鋼水
鴨寮街工業潤滑油$10用起支ACE shaft
Silicon 我都有用過,唔夠工業潤滑油好
前提係支yoke要全金屬做,例如ACE yoke
呢支算唔錯,Yoke 內部由買返黎到依家都無加過油,用左5年入面仲有
MG Chemicals 膏狀嚟?
工業潤滑油係唔係黃色液體嗰啲?
我依家試緊黃色液體
同埋依隻

好似差唔多
我都係ACE Yoke呀
依家個問題最主要係
首先pitch up/dn到一半停一停
如果繼續pitch up/dn
支shaft好似有啲痴痴地
要你大力啲overcome佢
往往就係依個力好難就
一郁就唔小心pitch多咗
不過我都唔知係彈簧問題
定係唔夠lube
係呀冇錯呀黃色液體
我都係用ACE 777 yoke pitch 好順
我拆開佢係pitch彈簧入邊加潤滑油
之後成支shaft 落潤滑油再前後好似打飛機咁chok 20下就應該OK
彈簧落油有用架咩
有,未落之前真係會有你講嗰個問題
咁奇怪?!
直接落喺彈簧表面?
係呀冇錯呀但係唔可以落太多落少少就夠
主要目的係減少之間嘅摩擦力你用起上嚟會順少少
唔係好諗得明
潤滑油唔係淨係落喺要磨擦嘅地方先有用嘅咩?
彈簧本身照計唔會有磨擦面架喎
REX SF3D 個server死咗?
可以落小小試吓唔岩就抹左佢
想問下fsx-se 值唔值得裝落SSD,定其實同HDD無大太分別
因為都有啲aerosoft 同PMDG mod想用
FSX已經過時 唔值得裝
留位裝 P3d FS2020 啦
而家好多間已經開始唔開發fsx addon
260 inbound DUBAI

鬥快推
我唔係呀我推推下條友突然間話喺我後面嗰時TO 25L,理論上係colour red,但條友應該去咗colour blue
買咗幾耐?唔夠14日嘅話退錢算啦
[最新燒熄]FSLab A320/A321 v5.0.1.103 released
https://fselite.net/news/flightsimlabs-a320-x-a321-x-update-released/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞