模擬飛行集中討論區(29) T2G=垃圾

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
cls setting
FPS killer
其實P3D因為仲行緊FSX既系統所以先咁易低FPS吖定咩?我見有啲電腦好勁,開哂max 但用1080P玩都低FPS。要順啲既就要kill哂啲ai-traffic, road traffic, sea traffic
FS2020個optimisation 唔知做得好唔好呢?
究竟建議個要求去到有幾detail佢ideal嗰個要求太貴啦
我所有traffic都set 0
approach香港一多啲雲都跌落30fps
新加坡最高都係30
笑死

個玻璃幕牆想點

啱啱飛咗轉 都發現到幾多問題 佢啲位完全無跟過airline排
runway 無set 到dep/arr only
有啲AI 機停係跑道唔識起飛
其實依個機場嘅細節位來講其實做得幾靚
至少好過T2G,但係上面講嘅問題我都有發現到
特別係Arrival Departure
呢D問題都可以用ADE攪
不過買完都要自己攪就煩少少
會唔會可以整返幾個消失咗嘅位出嚟
同埋反返正W126位
仲有Business jet 果邊完全無咗
Arrival 無咗dym light
BAC無咗咩?
我就係試過用ade 唔知點解compile唔到
無整park 位
我記得嗰度好似係隨得佢求其點泊就點泊?
新手有問題求教
買咗logitech碌extreme 3d pro joystick 玩fsx
唔知點解碌棍有啲問題,拉完碌棍收返去中間個下力都會郁埋架機
但明明我試xplane11又唔會咁樣,有冇巴打知點解決
唔係正常冇trim 好都會架咩
正常你支stick一郁
你部機點都郁架喎
YOASOBI
得咗,唔該哂巴打
原來想要支那仔VHHH夜晚啲玻璃幕牆變返透明要set到MSAA 4x先得
要人地專登就佢搞啲咁critical嘅setting
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞