模擬飛行集中討論區(29) T2G=垃圾

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
咩機嘅真機先
執柒咗啦
好似重有貨尾
+1
但嫌佢有時pitch回彈返唔到centre位
搵日研究吓 換曬緊啲嘅彈弓
Fsuipc落小小centre deadzone 就得 512/-512 左右
想問巴打知唔知邊都有
最後買左honeycomb 等幾個月個throttle出算用住keyboRd先 有無巴打預購左fs2020? 諗住想買實體版
Fb group 有講到佢地啲 ACE CS 好差態度,比完錢等好耐都唔出貨,十問九唔覆,況且依家已經執左,買完有問題無仇報,不建議。

座地選擇唔多,一係就好貴
夾枱777款都無乜,737可以睇 Goflight, PFC
我用緊 Goflight, 都唔錯,用左5年,最近收埋轉用 joystick 慳位
預購$799 digital ,香港個價好平,唔曬錢買實體 當年有買過 FSX Gold Box
好嘅唔該巴打
另外想問巴打有冇throttle推介
因為用緊支saitek真係好頂唔順
想換咗佢但係throttle唔知換咩好+早幾個月先做咗個throttle mod
所以1516緊
你想要邊類? 仿BOEING / AIRBUS? 737 777 A320?
定係小型飛機款就OK?
要boeing類嘅
可以Facebook inbox 佢地問
真,我都等左好耐先收到,自己做工程師改埋Aileron 彈弓
佢哋唔係收咗檔喇咩
可以問下有冇貨尾直接inbox佢老細
好唔該晒
你估會唔會實體版貴啲不過等咗10年先出又想紀下念
入門只有類似 (等得既) = Honeycomb + throttle addon
中高階 = FlightsimPM 737 (另有787、Airbus)
高階 = Flightdeck Solutions、Cockpitforyou、FSC (3款都有 Motorized )

如果唔使真係仿 Boeing 既話,Virtualfly TQ6 Plus 都係一個好選擇,而且依家做緊15% Off.

我用緊 Goflight,當年一套買,但個 TQ6-ADV 真心唔推薦,唔夠一年斷左,RMA寄返去整返,用多兩年(中間有兩年無飛),今年飛返又再斷
依家實體得EU Only,就算係 Digital,差唔多全部外國個價都貴過香港

Premium Deluxe 實體版價錢:
https://secure.simmarket.com/aerosoft-hardware-microsoft-flight-simulator-premium-deluxe.phtml

Standard:
https://secure.simmarket.com/aerosoft-hardware-microsoft-flight-simulator-standard.phtml
好嘅唔該巴打
講起買呢D貴價玩具,當年我唔知做乜痴左邊條筋走去買 Flightdeck solutions 既 777 PRO-MCP (原本想一步一步砌個 glass cockpit...),當時佢遲左2個月出貨比我,原本佢話可以選擇退錢 (根本比多次機會我放棄) 但我唔識得珍惜
最後買左返黎擺多過用...買完仲要等左4個月先等到佢做個 Software 比我支援PMDG & P3D
間野仲要之後出左平價又慳位版既 777 MCP

邊位清有興趣可以傾下收購
買呢類野落單前最好 email 問清楚佢地有無貨,confirm 幾時可以出貨
廢事落左單等好耐都唔出貨,ACE 單野外國有人等左一年幾都未有;FlightsimPM 幾年前都聽聞有試過,今年武漢肺炎搞到佢地出貨應該更加慢
我就係其中一個等咗ACE一年幾
請教飛GA有冇HK$2-3000價位嘅左手stick
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞