模擬飛行集中討論區(29) T2G=垃圾

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
同意
你FF嘅係點?
呢個係預左
我本身對佢啲景 原裝機 冇乜期待 反而期待佢更新aerodynamic 天氣 物理 始終呢隻game隨時又要玩十幾年
話說有冇巴絲有用chaseplane?請問有冇辦法set到照可以用mouse控制視覺?
Digital Foundry既片,差唔多11:15開始試唔同spec同setting既負荷
https://www.youtube.com/watch?v=AEkNQVWkgpc
或者可能我期望太高
又或者係ms吹得太勁
我expect今次啲機應該係可以去到addon嘅水平因為有啲係同廠做
但出到嚟係
屌啲色jm9 啲字體jm9 成部xplane個啲廢機
啲景又話拎bing map即時ren但可以冇咗啲位咁
physics又奇奇怪怪咁
睇嚟可以strong hold p3d多一年先
搞咩今日個個突然間爆晒咁多料出嚟?
NDA is lifted.
啲人不斷 upload 片,新片都已經無水印
唔知要唔要成千幾蚊呢
期待MSFS2020出埋A350, A380
你地會買咩versión?
Normal 既 MSFS 2020 定Deluxe定Premium Deluxe
P3D 都要 $99,我諗應該開到 $159.99

後悔上年12月無買,今年5月走去買,無左個MSFS Discount
已 preorder Steam Premium Deluxe
唔知值唔值呢?premium deluxe 比normal 版淨係多一架 787-10(民航機)同多十幾個既detail airport
遲下又越嚟越多add-on
咁樣講啦,內建既 Airline Plane 就不要期望太高,小型飛機評價都仲可以。如果你會飛 GA 既,咁咪值

再黎就係機場,加錢嗰十個普遍都係 mega airport,如果你平時飛 airlines 多(好似我咁),嗰十個當中又會有飛既,$799 咪值回票價,而且望落都有 payware quality. 依家P3D 淨買 FB KSFO, KDEN, AS EGLL, EDDF, FT EHAM, OMDB 都唔止$300
airliner 都係靠addon 補救
玩住GA先
我覺得佢啲機場同payware 感覺都係差咁啲 但係又講唔出差咩
塑膠感?睇圖我覺得幾膠下,又似 LEGO 模型堆砌出黎咁,色調又怪怪地。或者角落同光線問題

不過10個機場,以 $280 黎講我覺得合理,日後如果 Flytampa / Flightbeam 做出黎我都可能會再買,你都知唔係間間都做到好似呢兩間咁有水準。當中 P3D FACT, HECA 都已經唔係好值
角度 * 自膠
新手想買joystick玩吓,Logitech定thrustmaster 嗰支Airbus edition好啲?

上網見有啲人話logitech易壞
感覺好卡通咁 而且得一條jetway
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞