模擬飛行集中討論區(29) T2G=垃圾

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
M$ Flight Simulator Map AI
Bing
要cap圖貼堂放頭post
從來買新fs都係當平台去擴充
慳返啲買game錢食咗佢仲好
好彩係用10蚊xbox game pass試玩

等多啲addon先考慮下買
真係好撚彩買咗standard
FS2020 個ATC啲聲好撚核突
新手求簡單教學
https://youtu.be/dk4itlAZ0jc
跟呢條友啲setting set,不過由於我1080p mon關係,所有解釋度setting減半,至於AA我就FXAA+MSAA 4X,最後由於TomatoShade唔support v4最新hotfix,因此轉咗用PTA
平均係低空同地面FPS都有40+
有冇試過atc 冇聲出?
見佢港紙delux 版個價平其他區一半有多 中左伏
Curise緊果陣完全冇聲
新手一問

呢隻game

有冇教學

Step by step

由set fight plan 到

Atc.

到ils 降落
你地會唔會較睇野個Zoon? 原本set 50 好似太近 30好似差唔多
首先你要睇多啲片or pdf睇熟你想飛嘅機嘅SOP先
我成日都冇聲
FS2020 built in 有set tutorial lessons 教Cessna 152 由principles of flight , circuits 教到VFR navigation
P3D / Xplane 11 default 無
有冇pdf key word?

唔想買咗之後唔識玩
咁即係其實我可以照買
最簡單YouTube search full flight 睇人點做
之後如果想pro d 就去simbrief gen flight plan 入route fuel plan

睇完 大家買咩version
會唔會關網速事?我1000m

正常一隻game下載加裝要4粒鐘誇張咗啲
搞掂左
係cmd轉setting就okay
跟住一個鐘多少少搞掂左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞