模擬飛行集中討論區(29) T2G=垃圾

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
i5-10500+RTX 2060S
24吋TN moon
有勞巴打
支那仔個VHHH我改左AFCAD
Runway 07L 25R -> landing only
Runway 07R 25L -> takeoff or landing

Satellite terminal-> 改Gate small i.e. A320 737 etc only

未改前見到有A330AI 泊

邊個想要個file?我可以upload
07R 25L 唔整t/o only?
可唔可以加返2個貨機位
呢個唔係好識整

仲有我發覺有啲客機會泊咗喺貨機嘅位,明明已經係cargo ramp?有冇人識整

整埋貨機位就完美
會唔會係你D AI問題?
直接入airline code 落個位?
可以一試
你地個P3D V4 FPS通常去到幾多?我攪到啲野好高,喺vhhh個FPS維持得十尾至二十頭
用慣咗Chaseplane + FSUIPC
真係返唔到轉頭
FS2020好似連aircraft-specific flight control mapping同camera control mapping都做唔到
每次都要入settings自己揀profile
好期待星期二
fps真係慘不忍睹 2080TI 都係得19fps
我2070S 真係可以收檔
佢行4K喎
利申:4K
我都係諗住4K 而家唔使諗
佢4K行Ultra試limit啫
用4K就預咗Medium / High-end
同埋4K本身細緻度咁高
唔使開咁大AA
變相fps drop冇想像中咁大
以P3D為例 我MSAA由8x落返2x
當然TAA嘅效果拭目以待

不過如果俾我再揀
我應該會揀2K算
我都係2K 算
呢個只係base game 咋 如果加加埋埋其他addon 就
我行 1070 咪玩都玩唔到?!
從FSX到P3D感覺上流暢度同fps根本冇乜關直接關係
你哋個個都有4k mon咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞