模擬飛行集中討論區(29) T2G=垃圾

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
Thrustmaster Airbus Edition
Logitech唔使諗
Exact7ly "卡通"

咁一係你等我做白老鼠,一係就買 $419 or GamePass
易壞定控制差?

網上好壞参半
Saitek? 真心麻麻
差唔多價錢我寧願買 TM
?
logi extreme 3D pro
呢支二百零蚊算無敵幾熱門,純粹係想試下 flightsim 好夠
有朋友用左5年幾都未壞 (差唔多日日飛)

另外支 TM Airbus 可以參考下
https://fselite.net/reviews/thrustmaster-tca-sidestick-airbus-edition-the-fselite-review/
我都係諗住$419 支持下算 橫掂都係靠addon 多
唔該咁多位巴打
等佢正式release 先,再睇下佢所講既detail airport scenery係咪同依加嗰啲add-on質素一樣或者好啲。如果都係麻麻地就419算。我相信MS唔會有足夠人手keep住update 全球咁多個地方既機場。到最後應該又係交俾第三方既add on公司整。例如 T2G-VHHH,flytampa-TNCM,Aerosoft-EGLL
Flight sim 啲add on好痴線
細啲既例如FSFX 既immersion 都要成二百幾蚊
對住呢個寫得咁垃圾嘅平台 想寫個好少少嘅的確係要花多少心血同時間
Active Sky 幾百
PMDG 一千內
易壞
其實我懷疑TM Airbus支stick個餡
除咗個油門之外
同T16000M完全一模一樣
唔使懷疑。。係一模一樣除咗外觀之外
兩支我都有
兩三年
我睇啲FS2020 入面airport 嗰啲相,眼見大部份既major airport 質素同第三方嗰啲差幾遠。800蚊真心唔太值
到時俾咗800蚊,但到最後都要買add-on就唔抵
一定會 所以買basic 算 而且赤鱲角肉酸到
有片睇到VHHH咩 我剩係見到VHHX變左爛地
我見班打手post 啲片都會lag 機到時自己玩都唔知會lag 到咩地步
睇官方spec做參考先
佢地個個4K實Lag
頂 早幾個月先買咗隻4K mon
明明P3D個fps都冇跌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞