模擬飛行集中討論區(29) T2G=垃圾

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
严正要求中国制裁波音空客
我都仲未揀好flightsim 2020買邊個version好
有冇巴打用envshade
一開GAME入邊個HDR就彈GAME
一關了先入到GAME是咪正常
standed version 其他等addon 出
用10蚊買Xbox Game Pass for PC 試玩30日先算
我訂$799,10 Extra airports 對我黎講幾吸引,平時會飛既
如果你拎現時 P3D addon 價錢黎比就知其實多 $281 係幾抵,除非你對十個機場同額外 Aircraft 無興趣。(內建機我期望就不大既)

再加上黎緊 M$ 係用 Online Store 去賣插件 (類似 App Store 仲有審查機制),我諗D addon 肯定要比多筆上架費,你買一隻分分鐘都 USD$30 起
都係直接買,應該都長用
等佢出左先再買,睇定D
見FS2020 default有DA40
想upgrade支premium啲嘅stick
預埋第時有時飛Airbus m
除咗TM隻Warthog仲有咩推介?
TM TCA Officer Pack Airbus Edition

https://www.thrustmaster.com/en_UK/products/tca-officer-pack-airbus-edition

Throttle 9月24號開始發售
唔該曬巴打
我自己用開Saitek支X55 (stick only)
佢個neutral位好notchy
想搵支有重量但過neutral位都smooth嘅
Airbus嗰支應該同T16000M差唔多
T16000M 同支 Airbus 應該係同款,所以大家應該差唔多
但個 Quadrant 就真係好 airbus feel,飛開既值得買,另外支 joystick 香港係有貨,第一日代理就有賣
不過未用過答你唔到,依家用緊支 Warthog 就有重量同好 Smooth,不過由 yoke 轉 joystick 有少少未慣
所謂premium最後咪又係死嗰粒sensor
幾舊水去到千幾蚊入面啲料其實都係一樣
想問下巴打你支warthog
由pitch up到pitch down
(或者調返轉)
經過個neutral位有冇一個阻力
(即係要overcome好似一個notch咁)?

仲有另外一個問題
因為而家用開ACE Yoke FO ver.
飛開777都係坐右邊
但見FS2020個terrain跟足real world
加埋佢啲跟機GA好似幾高質
想用支stick飛返DA40
但係冇乜stick係for左手揸
我諗Logitech/Saitek嗰粒應該易死啲嘅
fd支t16000m 2年皮
無,PITCH UP/DOWN 都 SMOOTH,不過佢差唔多去到 NEUTRAL 位會有少少好似「拉」你埋去咁

支 TCA Airbus 可以做左手架喎
https://www.youtube.com/watch?v=wFT_HNqwSWg
我知道呀 但始終唔太鍾意佢咁膠
anyway 唔該曬巴打
有冇人個t rudder d input parameters成日都彈來彈去
明明踩rudder但left brakes都無啦啦有input 搞到自己disengage左autobrakes好撚煩
支那youtube一直有人得閒post d gameplay片上去
有aerodynamics & night landing KSEA, 唔出LINK 有興趣自己上去SEARCH MSFS2020

以下係IN-GAME機庫揀飛機CAP圖

anyone know?
係太敏感定係係sensor傻咗?
用緊 你唔正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞