[本地足球] 2019/20 港超聯、亞協及香港隊世盃外討論區 (79)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
上季港超冠軍大埔今年1月在亞冠外圍賽次圈止步,轉戰亞協盃I組分組賽,對手為中華台北的北市大同及澳門的鄒北記等,但如今退賽,或有機會令該組只餘下3隊參賽,按亞洲足協章程,退出分組賽或會罰款5萬美元(約38.8萬港元),但今屆受疫情影響,未知章程是否應用。
大埔前主教練馮凱文認為大埔退賽是無可避免的情況,職球員現時只能全數離開球會,「現在球員要找班落已經太遲,要轉工也很困難。不過為維持球員生計,我會協助聯絡其他球會,嘗試讓他們在餘下球季或新球季落班,或者如孫銘謙一樣,帶他們到外地聯賽開眼界。」他表示,除了孫銘謙,計劃多帶1、2名球員到韓國一試身手。

即係?
政府話西鐵喺屯門16區加一個站(擺明要起樓),咁姐係新符合亞洲足協標準嘅運動場走咗數?

@章子厚

妓女比港共更可信
乜最近有人講馮凱文佢咩?
george實力如何?上次返嚟冇睇
南區跌六分
上次作唔到準 成條後防一盤散沙 同埋佢係越級
上季港超聯冠軍和富大埔,今日(5月29日)宣布,退出今屆港超聯餘下賽事及亞協盃比賽。 該會發聲明,指以借貸方式解決部份欠薪,惟經近1個月協商後,贊助商仍表示資金無法於短期內送達。 球會將盡力為球員職員,向贊助商追討合理的欠薪。 如球員欲向勞工處及相關部門求助,該會定當配合和協助。

-
不要講南區,試著講藍區
大埔:我都執笠,賠條撚
Afc該罰款款項主要是針對球會,並非協會,而假設未在時限內繳納罰款,並不會對於協會未來參賽和積分有影響,但若球會想再參加亞協,就必須先將罰款繳清。
冇走,拖姐

選址設施就定咗係呢度㗎啦
但問題係工務小組財委會全部都未過,連前期工程都未有(元朗重建而家叫係做緊前期工程)

因為:
777話要一地多用,加埋選址本身係要鏟走個停車場,所以講緊要加建停車場
同埋如你所見嘅要配合屯門南延線工程

所以講緊本地足球嘅新增用地
最短期最快嘅
已經係啟德體育園同埋元朗場重建
純粹練下波衛生波嘅話 係大埔33區 但係喺足球兼欖球場
大頭文最黑啦 霸住個總監教練位 依家就真係夢想唔係靠把口講㗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞