[本地足球] 2019/20 港超聯、亞協及香港隊世盃外討論區 (79)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
大埔/元朗如果散下季唔玩,依家提出la
晉鋒可以上
好似唔會
有分組賽球隊棄賽好似就咁懸空就算
年年吹風12隊 最後得8隊多啲
今年吹風8隊
下季可能得返8隊踼
今季餘下賽事嘅6隊,另加飛馬同埋垃隊,
比埋晉峰上先9隊
有幾可港中大戰
啲公海撚好鍾意叫香港組隊踢中超
然後發覺真係有香港人踢中超嘅時候,又要屌人奶共
如果一個唔覺意傑志輸左比台電,就會冇香港球會踢亞協
好多球員會失業
可以名正言順轉行
咁相信係唔同人黎嘅 唔係公海A就等於公海B
算鳩數啦
出面班友問點解冰島得香港唔得,自己又唔支持港足
嫌港超低水平話要組隊參加中超,之後又話踢中超姐係承認自己係中國人咁中超啲外援係唔係中國人啊白痴

都智撚障嘅
from wiki

如有協會放棄分組賽席位,該席位會被分配至最高並合資格參賽的協會,但每個協會仍然會受到最多 2 隊參賽隊數的限制。
如有協會放棄外圍賽席位,該席位會被宣判無效,不會被分配到其他協會。
唔好呀,一年由亞冠到亞協都冇埋都幾傳奇
一直都好怕啲人會屌上中超係奶共
終於實現了
屌你老母人哋踢中超可以進步幫助港隊呀
你估去其他地方真係可以咁易外流呀?
難得開始上位又要比香港人屌
食屎啦
同埋仲有一樣野,如果大埔當初可以晉級打亞冠嘅話爛區會補上打亞協分組賽,而家呢個情況唔知係咪仲適用
所以會分俾台灣?
如果樂仔話香港波水平高過大陸,應該又會有人話樂仔自大,笑鳩香港波咁廢有咩資格笑大陸
結論:香港足球=condom
根據亞協盃章程,因為已經開左波,係會直接取消所有對賽紀錄,唔會遞補任何球隊,即係得返三隊一組

https://www.the-afc.com/afc/documents/PDFFiles/afc-cup-2020-competition-regulations
未來港隊隊長陳俊樂盼中超盡快重開:中超嘅水平係踢港超聯感受唔到!
https://lih.kg/axrjwDV
#29 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

呢個癲
就嚟滅族喇

仲上連登

好心佢鍵少啲國,做實事好過啦
原來尋晚Happy Kongner live有講港足開賭
我地東亞區都未踢過,可以咁計咩
屌你班連登黃衛兵

而家當港足係condom啊
有支那賽事就we are Hong Kong
平時港超就走左去you never walk alone

係支持就得閒入場睇波
幾十蚊隨時平過去睇戲
入門就睇場理文、傑志、東方、大埔
貪平就流浪、元朗、愉園
想屌支那仔就睇富力

但睇飛馬、南區就要做定心理準備
想醫失眠就睇飛馬
[quote][quote]
而家當港足係condom啊
有支那賽事就we are Hong Kong
平時港超就走左去you never walk alone

係支持就得閒入場睇波
幾十蚊隨時平過去睇戲
入門就睇場理文、傑志、東方、大埔
貪平就流浪、元朗、愉園
想屌支那仔就睇富力
但睇飛馬、南區就要做定心理準備
想醫失眠就睇飛馬

本來係南區醫失眠
宜家冇左力奇就變左撐狗藍區
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞