歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年4月號 下)

659 回覆
7 Like 0 Dislike
Aeon 賣緊 RG 紅渣古,綠渣古,紅魔蟹,MK II , GP01, 正義高達 129蚊
Aeon 賣緊 RG 紅渣古,綠渣古,紅魔蟹,MK II , GP01, 正義高達 129蚊

貓店d RG賣緊120

呢種gundam marker是油性的嘛?

用火機油唔係好抺得甩

油型主要分硝基漆同琺瑯漆
火機油係用黎溶硝基漆
marker係油性琺瑯,要用琺瑯用既thinner先溶到

thx
x-20 ok嘛?

x20係用黎溶琺瑯
一係就買mr hobby thinner,一係就買e枝

用火酒都得架喇

可以用白電油用力d卒

呢排好有動力清模型
10日砌左4隻

好靚
重新噴過 自己調隻藍色 原來鈷藍係要加 原色洋紅色 先出到帶紫嘅藍 以後可能唔駛買咁多色 原色原來咁有用
[/quote]
咁多位巴打有無試過第一次試噴陰影就成功?

呢排好有動力清模型
10日砌左4隻

好靚

Rg黎?
Wing 個架邊度買
我用無縫膠水次次都溢唔到膠,究竟要落幾多膠水先夠?

我上網睇教學D人就可以溢到口爆咁誇張
唔想砌高達,素摸有咩好?

滲落去果隻? 你條縫唔可以開太大喎

我買左綠色個款,條縫已經開得好細,支野只係岩岩入曬條縫

綠蓋?
砌好,直接搽綠蓋膠水係夾口上面,再用少少力夾實啲,得左。

綠蓋?

https://youtu.be/oXTK9KdRQN4

綠蓋?

唔該曬!今晚再試下

綠蓋?

唔該曬!今晚再試下

縫都唔洗開
你開左縫咁搽啲綠蓋膠水暴露你空氣中你搽完再夾我諗已經乾左八成。
就咁搽係夾口佢自然會滲入夾口入面。

呢排好有動力清模型
10日砌左4隻

好靚

Rg黎?
Wing 個架邊度買

貓店120入手

呢排好有動力清模型
10日砌左4隻

好靚

Rg黎?
Wing 個架邊度買

貓店120入手

支架喎
哩隻真係好型 未砌完都

不過啲透明水口位好煩
哩隻真係好型 未砌完都

不過啲透明水口位好煩

我都砌緊隻全透v2, 水口係麻煩啲我等等出個文點處理
哩隻真係好型 未砌完都

不過啲透明水口位好煩

透明水口
哩隻真係好型 未砌完都

不過啲透明水口位好煩

透明水口

有兩盒the art of gundam透明版唔敢砌

呢排好有動力清模型
10日砌左4隻

好靚

Rg黎?
Wing 個架邊度買

貓店120入手

支架喎

冇記錯係transient個支架

堆浮游炮唔好話裝上身, 連拎起手都會好易散哂

想問係咪通病黎, 可以點搞

堆浮游炮唔好話裝上身, 連拎起手都會好易散哂

想問係咪通病黎, 可以點搞

通病

Turn a
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞