歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年4月號 下)

659 回覆
7 Like 0 Dislike
深水埗間玩具模型倉抵唔抵買
見你地好似平好多咁
見你地好似平好多咁

一般賣得較平既都係孤仔/精品呢d賣毒撚野既鋪
之後福利入大貨跟價做到模型個市好撚平、而家又整埋乜鬼野模型倉賣死盒扮到個個以為好平
最撚平就facebook 有人賣有網鋪有水魚有on9
睇你心態點揀
見你地好似平好多咁

之後福利入大貨跟價做到模型個市好撚平、而家又整埋乜鬼野模型倉賣死扮到個個以為好平
睇你心態點揀
見你地好似平好多咁

之後福利入大貨跟價做到模型個市好撚平、而家又整埋乜鬼野模型倉賣死盒扮到個個以為好平
睇你心態點揀

精品點會平呀
Rg hg mg 全部都貴過福利$20-50
但係精品有時某一款就會好平嘅
例如 rg gp系列 賣$100
Mg 突擊高達 賣$210
見你地好似平好多咁

睇你心態點揀

精品點會平呀

同意
精品好似又成日無乜新貨咁
次次去睇都係嗰堆
價錢又貴過福利同模型倉
所以我衣家都只係行呢兩間
整體黎講福利好多都平過模型倉
而模型倉間中有啲會平過福利
最緊要格價
見你地好似平好多咁

睇你心態點揀

精品點會平呀

咁你搵間可以偏佈港九新界又唔離地模型鋪黎睇睇
福利呢d大客
Rg日撚日唔同價 110~150都見過
好賣既野只要有人賣得平過佢就再做跌佢 點賣都賺咁
見你地好似平好多咁

睇你心態點揀

精品點會平呀

同意
次次去睇都係嗰堆
價錢又貴過福利同模型倉
最緊要格價

散貨場係咁上下,好賣既先會再入、但係新出既多數即日有、要齊既都係去番旺角
自從模型倉入左老深、福利d價好撚浮動下
上個星期見129一部rg 轉過頭福利120/1
見你地好似平好多咁

睇你心態點揀

精品點會平呀

同意
次次去睇都係嗰堆
價錢又貴過福利同模型倉
最緊要格價

散貨場係咁上下,好賣既先會再入、但係新出既多數即日有、要齊既都係去番旺角
自從模型倉入左老深、福利d價好撚浮動下
上個星期見129一部rg 轉過頭福利120/1

老深雅典娜咪又係咁
想帶頭做價

堆浮游炮唔好話裝上身, 連拎起手都會好易散哂

想問係咪通病黎, 可以點搞

通病

散哂嘅意思姐係點?

浮游炮同浮游炮之間夾唔實,好鬆,易分返開成一支支

HG版好實

見過刻線高手變hg ka

為左隻nu第一次洗件 𠝹坑 刻線
咪話唔辛酸

堆浮游炮唔好話裝上身, 連拎起手都會好易散哂

想問係咪通病黎, 可以點搞

通病

散哂嘅意思姐係點?

HG版好實

咪話唔辛酸

石頭呢

通病

散哂嘅意思姐係點?

HG版好實

咪話唔辛酸

石頭呢

係都整左粒紅色波先啦

靜改動1:35有野問
雖然軍模唔知係到問唔問得,想問下我想整d泥跡的話要點先自然d

雖然軍模唔知係到問唔問得,想問下我想整d泥跡的話要點先自然d

歡迎歡迎
車胎入面加多啲泥跡落去
想問下邊度有rg wing zero賣,係fb都見唔到人放

坦克車上fb search gary kwan 喇

第一次砌
好鬼鬆 又唔識擺pose
滲線一塌糊塗
用白電油搞到爆哂d 甲
黎緊上左底色先組係咪好d
上色唔噴
淨用畫筆上得唔得

睇完第一頁都唔係好明
想問下港島嗰邊有冇又平又齊巾模嘅模型舖?
今日行左幾間深水埗旺角模型鋪都冇晒雙星黑色滲線油
有冇巴打知邊間仲有貨

可以試下去ym studios 搵下

星期二見到快富街間Rx88仲有一支

其實 mr hobby 都有出呢類產品 性質用落無分別 都係琺瑯油 x20 白電油都可以抹 係衰啲個樽蓋無連支掃 不過自己用筆點都唔難

早幾日想買雙星滲線液但冇貨,就聽老細講買左呢枝灰色同埋枝thinner。但後尾Google番呢枝thinner其實侵蝕性好高,唔係幾適合用黎抹滲線 是咪真? 係既話有冇巴打岩用 免費

第一次砌
滲線一塌糊塗
用白電油搞到爆哂d 甲
上色唔噴
淨用畫筆上得唔得

睇完第一頁都唔係好明

我見d 人成日話爆甲, 我一次都未試過。 你落好多黎抹? 點小小上棉花棒就得

我爆左第一塊就hi 好少
佢係中間唔知裂定溶開咁
搵緊模型膠水痴番佢
有冇巴打知邊間仲有貨

其實 mr hobby 都有出呢類產品 性質用落無分別 都係琺瑯油 x20 白電油都可以抹 係衰啲個樽蓋無連支掃 不過自己用筆點都唔難

早幾日想買雙星滲線液但冇貨,就聽老細講買左呢枝灰色同埋枝thinner。但後尾Google番呢枝thinner其實侵蝕性好高,唔係幾適合用黎抹滲線 是咪真? 係既話有冇巴打岩用 免費

都話用白電油

第一次砌
滲線一塌糊塗
用白電油搞到爆哂d 甲
上色唔噴
淨用畫筆上得唔得

睇完第一頁都唔係好明

我見d 人成日話爆甲, 我一次都未試過。 你落好多黎抹? 點小小上棉花棒就得

我爆左第一塊就hi 好少
佢係中間唔知裂定溶開咁
搵緊模型膠水痴番佢

滲完先剪件
有冇巴打知邊間仲有貨

都話用白電油

乜老闆靠害呀
要掃一次盲:
冇現成滲線油就自己開

買支雙星方樽黑色

再買支冇A既開油水
開稀佢就得

滲完要抺,去買支火機油就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞