歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年4月號 下)

659 回覆
7 Like 0 Dislike
我用無縫膠水次次都溢唔到膠,究竟要落幾多膠水先夠?

我上網睇教學D人就可以溢到口爆咁誇張

滲落去果隻? 你條縫唔可以開太大喎

我買左綠色個款,條縫已經開得好細,支野只係岩岩入曬條縫

綠蓋?
砌好,直接搽綠蓋膠水係夾口上面,再用少少力夾實啲,得左。

https://youtu.be/oXTK9KdRQN4

唔該曬!今晚再試下

縫都唔洗開
你開左縫咁搽啲綠蓋膠水暴露你空氣中你搽完再夾我諗已經乾左八成。
就咁搽係夾口佢自然會滲入夾口入面。

巴打一定要搵野夾實
我之前都成日唔得
後來發現係冇夾實兩件件

滲落去果隻? 你條縫唔可以開太大喎

我買左綠色個款,條縫已經開得好細,支野只係岩岩入曬條縫

綠蓋?
砌好,直接搽綠蓋膠水係夾口上面,再用少少力夾實啲,得左。

https://youtu.be/oXTK9KdRQN4

唔該曬!今晚再試下

縫都唔洗開
你開左縫咁搽啲綠蓋膠水暴露你空氣中你搽完再夾我諗已經乾左八成。
就咁搽係夾口佢自然會滲入夾口入面。

巴打一定要搵野夾實
我之前都成日唔得
後來發現係冇夾實兩件件

其實係咪搽完膠水要等一陣先再用力夾實佢

堆浮游炮唔好話裝上身, 連拎起手都會好易散哂

想問係咪通病黎, 可以點搞

通病

散哂嘅意思姐係點?
攪果幾支浮游炮真係火都黎

通病

散哂嘅意思姐係點?

浮游炮同浮游炮之間夾唔實,好鬆,易分返開成一支支

想問有無噴罐係圖入面隻藍色
另外上白色應該買邊隻噴罐 唔該

通病

散哂嘅意思姐係點?

日本仔好多都會用磁石放係入面,會實d

一定要噴罐?
隻白似係白灰再上一號白

一定要噴罐?
隻白似係白灰再上一號白

因為我無噴槍同唔識用
所以平時都係用噴罐 唔該
有冇人去左個開倉
有冇巴打用過wave神銼?
有咩評價?
有咩評價?

我有
結論係多錢嘅可以等佢特價入一把都冇問題
有咩評價?

我有

真係咁好用?
我用打磨棒多
有咩評價?

我有

真係咁好用?
我用打磨棒多

你覺得你自己就唔就手先
Btw普通打磨唔係幾需要挫
除非唔小心入肉
有咩評價?

我有

真係咁好用?
我用打磨棒多

你覺得你自己就唔就手先
除非唔小心入肉

消耗頗大
兩三個月玩完一支用得最多既中粗

通病

散哂嘅意思姐係點?

日本仔好多都會用磁石放係入面,會實d

我直頭用aa膠痴撚實佢
nu gun 都on 9既, 整成排粒粒但得兩個位比人扣住
有咩評價?

我有

真係咁好用?
我用打磨棒多

你覺得你自己就唔就手先
除非唔小心入肉

消耗頗大
兩三個月玩完一支用得最多既中粗

唔好用棒 、買下打磨器/自制

成部野都好好J, 點知排浮游炮衰到咁

通病

散哂嘅意思姐係點?

HG版好實

通病

散哂嘅意思姐係點?

HG版好實

見過刻線高手變hg ka

焗你買pb個expansion

淘寶有件 可以串排砲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞