歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年4月號 下)

659 回覆
7 Like 0 Dislike
新人留名 最近太得閒玩吓模型
打算用住marker上色先 噴罐好似唔太易

我隻Tryon3仲未搞掂

下面係外傳嘢?

無睇開
想問出面會唔會有現成整好左既抽氣箱賣

下面係外傳嘢?

無睇開

係hobby japan介紹過

有得淘

有得淘

https://world.taobao.com/item/12804207025.htm?spm=a312a.7700714.0.0.08ptXV#detail

類似呢款???

有冇巴打淘過有好介紹

Bandai出呢系列starwar真心超正
咩都唔洗搞就咁洗塗左就咩detail都出晒黎

個個教玩搞到我都想入隻

個個教玩搞到我都想入隻

入啦
Bandai為左搶美國市場出盡全力
隻隻都出得好正

有冇巴玩開fa

紫兔終於re 啦

有得淘

https://world.taobao.com/item/12804207025.htm?spm=a312a.7700714.0.0.08ptXV#detail

類似呢款???

有冇巴打淘過有好介紹

係呀

我無淘,自己有時後樓梯或者toilet噴
巴打噴消光會用罐定用筆噴多?

筆,貪佢有得溝

如果作最後topcoating咁上,筆通常噴幾多層先得?
自己好似噴左3層都未有罐個效果咁明顯

有得淘

類似呢款???

有冇巴打淘過有好介紹

係呀

我無淘,自己有時後樓梯或者toilet噴

我就係買呢款,入面支燈開唔到
新手

Roll out color?
有冇巴打砌模型鋪見過呢款模型?
想買返嚟比啲figure坐

貓店有

下面係外傳嘢?

無睇開

下面係外傳炎try出場
Btw我想問邊到有dark exia matter賣 灣仔唔見有

下面係外傳嘢?

無睇開

下面係外傳炎try出場
Btw我想問邊到有dark exia matter賣 灣仔唔見有

深水埗有
新手

Roll out color?

有冇巴打砌模型鋪見過呢款模型?
想買返嚟比啲figure坐

貓店有

好多都50至60蚊
玩咗幾年模型 但不嬲都只係素組 想試吓上色
想問吓底灰噴完要大概幾耐先會乾??
見人好似話底灰未乾就上色會好大獲 唔想瀨野晒咗盒野

等番48小時啦

得罪問句
你好急咩?

上色概念圖
大家覺得紅異端rg 有冇機會出背包
新手做錯步驟,未噴保護油未做舊化就用左轉移貼
除左油翻層色蓋住佢,再淘包轉移貼翻嚟之外
仲有冇辦法解救
新手做錯步驟,未噴保護油未做舊化就用左轉移貼
除左油翻層色蓋住佢,再淘包轉移貼翻嚟之外
仲有冇辦法解救

貼紙唔可以舊化咩?

個個教玩搞到我都想入隻

入啦
隻隻都出得好正

有無邊隻推薦?我starwar 隻隻都like

個個教玩搞到我都想入隻

入啦
隻隻都出得好正

有無邊隻推薦?我starwar 隻隻都like

我迷戀TIE (可能係鐵球原型黎 )
另外買左Slave I未砌,但睇見bandai今次出模啲detail位做很好癲
但又唔會好似軍模咁新手止步
好易砌,求其砌好貼貼紙已經好Ok,
但缺點係價格比較貴,
但都顯示到呢個系列既研發成本都唔平。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞