歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年4月號 下)

659 回覆
7 Like 0 Dislike
有冇人係貓店買到molotow電鍍筆

係ym買左補充裝
唔小心倒瀉左少少
咁就無左十幾蚊

效果好唔好?

未落噴槍試,
但係用筆油過覺得麻麻地
要好大灘先有效果
http://thegundamproject.blogspot.hk/2016/08/custom-rg-1144-wip-mbf-02ew454f-strike.html?m=1
想問下佢用咩件改
淨係認得背包個本體係build booster
對翼同d joint part 可以個邊搵到??

係咪所有野都可以用佢整到

strike ootori 有冇出過1/144既ver.??
根本唔上色就咁用琺瑯漆同thinner九成以上會爆膠

素組就水性油加酒精就算
有冇人係貓店買到molotow電鍍筆

係ym買左補充裝
唔小心倒瀉左少少
咁就無左十幾蚊

效果好唔好?

未落噴槍試,
但係用筆油過覺得麻麻地
要好大灘先有效果

就咁油落噴咀位/槍管位效果點
有冇試過

爆晒膠 點先唔會爆膠

爆晒膠 點先唔會爆膠

無100%
白電油+手勢
湛線液唔好一大滴, 我用開油水抹都未試過爆。
而家用X-20 抹, 又係未出過事。
用支棉花棒點一點就夠, 唔洗點到成個棉花頭都有。

我大大話話湛過廿幾部高達都未爆過, rg 噴骨都未爆過, 其實係咪你地開太多開油水咋?

可能係
我用滲線筆,雖然麻麻地
但未爆過
渣ga
你素組用乜鬼enamel滲線油
就咁水性油開稀佢咪得

爆晒膠 點先唔會爆膠

可唔可以教我點先爆膠

但你滲到連夾口都有油係咩玩法
應該係我落太多X20

爆晒膠 點先唔會爆膠

可唔可以教我點先爆膠

但你滲到連夾口都有油係咩玩法

實係唔滴咁d先就滲啦,支掃條管吸左好多一大滴咁滴左落去,咪出事囉

有冇搖下支野先啊?
準備多支未用過棉花棒、滴多左要即刻索左佢
抹就點小小x20,驚就等佢揮發咁d先抹
係秋葉原見到

係秋葉原見到

好高水準好正
想問下限定版果隻天意幾錢 定普通天意其實已經夠做

買普通啦,特別唔跟天意水貼,pb限定個effect先有

淨睇boxart 都知買普通版啦

但又好想要個座同自由張水貼

Box art

Box art

霸氣
係秋葉原見到

好高水準好正

第一圖好似FA MK2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞