歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年4月號 下)

659 回覆
7 Like 0 Dislike

磨成粉

Rg點解?會爆骨?
氧化會變成點
想砌哂d rg先再砌隻00 量子化話哂都算大工程

1.始終係賭博行為,就算唔爆、玩幾野都脆到爆,亦唔擔保砌果陣爆,如果唔係有經驗有技術都唔建議

2.
氧化就成層油甩落黎、自動幫你戰損
電鍍噴罐一係垃圾氧化牌子,
一係就田宮有隻8十幾9十蚊既、呢支我唔清楚、事關除左模型自己近年出既電鍍先敢買

3.係咪真係磨成粉咁大工程

咁其實突擊自由同隻金天蜜娜d屎金色點救 因為我未夠錢入手噴槍 想入幾罐噴罐解決d屎色 btw噴槍方面我都唔知渡金噴唔噴到

3. 磨成粉只會有一堆粉

Google完渡金真係.........好難

未打晒
先上畢地>光澤黑
1)市面有d汽車用既電鍍噴漆效果貌似好好,先上電鍍銀,再上透明黃/橙
2)用電鍍粉捽,再上透明黃/橙
兩者係成形膠上面鋪左咁多層,小心處理應該會較少機會爆膠
不過用係骨架上,好易推到甩油

近日fb 見隻金漆 就咁用筆油落去 不過超貴 五萬幾yen

加多幾層光油會唔會無咁易甩 9up

Rg點解?會爆骨?
氧化會變成點
想砌哂d rg先再砌隻00 量子化話哂都算大工程

1.始終係賭博行為,就算唔爆、玩幾野都脆到爆,亦唔擔保砌果陣爆,如果唔係有經驗有技術都唔建議

2.
一係就田宮有隻8十幾9十蚊既、呢支我唔清楚、事關除左模型自己近年出既電鍍先敢買

咁其實突擊自由同隻金天蜜娜d屎金色點救 因為我未夠錢入手噴槍 想入幾罐噴罐解決d屎色 btw噴槍方面我都唔知渡金噴唔噴到

未打晒
先上畢地>光澤黑
1)市面有d汽車用既電鍍噴漆效果貌似好好,先上電鍍銀,再上透明黃/橙

亦都會無咁令
Btw件刮件要甩你係阻佢唔到

2.

未打晒
先上畢地>光澤黑

亦都會無咁令
Btw件刮件要甩你係阻佢唔到

好想要閃令令嘅金色

你用支筆畫?
睇相又唔覺咁粗
我想問下用牙膏補土要溝D乜都埋個比例要幾多

牙膏有咩要溝

溝啲thinner令佢易啲用,不過係好小好小
又要請教吓,呢兩隻貼紙有咩分別?定係都係同一方法去貼?
已買rx78 2.0
舊流星錘真係j死

我要睇完成品

呢排砌得多rg 砌完2.0隻腳發覺太簡陋,好唔慣
但骨架真心高汁
又要請教吓,呢兩隻貼紙有咩分別?定係都係同一方法去貼?

上邊剪出黎放到合適位刮一陣慢慢撕
下邊了出黎直接貼
想問下pg 係咪好難砌?
平時玩開rg 同bb戰士唔係好敢同捨得砌pg

RG你都接受到你洗怕PG?

唔係咁易架
岩岩入左隻ka. Sazabi $441
有冇貴到

唔係咁易架

其實最主要係驚啲水口會剪柒左 啲件咁大舊
有冇貴到

平幾蚊啦
有冇貴到

平幾蚊啦

450以內都可以

唔係咁易架

新既pg好多都隱藏水口,好似係

佢果隻咩pg先
有冇人知邊到有RG exia賣 ssp行晒都冇

唔係咁易架

佢果隻咩pg先

00 抽返黎的

唔係咁易架

佢果隻咩pg先

00 抽返黎的

易砌阿
有冇人知邊到有RG exia賣 ssp行晒都冇

急就洗衣街搵搵,不過通販野唔怕搵唔到
新手
新手

新手

呢隻好靚
GFF隻色好夾3.0
新手

呢隻好靚
GFF隻色好夾3.0

D色係自己噴?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞