歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年4月號 下)

659 回覆
7 Like 0 Dislike
點分水貼膠貼同刮貼?

記模型最簡單
笨大除左pb限定既mg/大部分近年既ka版
即係特別貴先會送比你
其他唔會送水貼、只有刮同膠,要自己買

要分個樣即係唔識用
咁就需要google/youtube

其實佢有寫到明係咩貼,貼紙,說明,盒側~已經唔係全日文黎
點解永遠連e d已經唔係技術問題都成日問

Rg作怪 送大大張膠貼個個以為有水貼玩

唔怕同你講 我個隻係大班

大陸廠應該係比水貼,不過小心d貼,大陸廠製水貼幾易爛下
想買pair mk2 同 zeta
Rg定mg好

rg

我都係因為rg mk2太靚比佢吸引左
但mg又好似大隻好玩d 而且聽講Zeta rg好垃圾

睇完新hg同rg對比
Rg個背包鬆到呢

咁買mg算
雖然素組黎講rg靚好多

呢種gundam marker是油性的嘛?

用火機油唔係好抺得甩

用火機油唔係好抺得甩

油型主要分硝基漆同琺瑯漆
火機油係用黎溶硝基漆
marker係油性琺瑯,要用琺瑯用既thinner先溶到

用火機油唔係好抺得甩

火機油係用黎溶硝基漆

thx
x-20 ok嘛?
淘左隻mg 神高達試下
130 人仔

滲線筆好用d 定液會好用d

藍色d 水口成日批到白色 係咪純技巧問題?

新手

呢隻好靚
GFF隻色好夾3.0

D色係自己噴?

淘左隻mg 神高達試下
130 人仔

滲線筆好用d 定液會好用d

藍色d 水口成日批到白色 係咪純技巧問題?

普通野、第一頁有講
嫌tamiya隻TS21/MR COLOR隻9號噴罐隻金唔夠sharp
係上面噴mr color隻48號clear yellow會唔會好d???

舊模出左幾十年後終於都模型化
嫌tamiya隻TS21/MR COLOR隻9號噴罐隻金唔夠sharp
係上面噴mr color隻48號clear yellow會唔會好d???

可以咁做

舊模出左幾十年後終於都模型化

今年zz年
應該會有更多

用火機油唔係好抺得甩

火機油係用黎溶硝基漆

thx
x-20 ok嘛?

x20係用黎溶琺瑯
一係就買mr hobby thinner,一係就買e枝

用火機油唔係好抺得甩

火機油係用黎溶硝基漆

thx
x-20 ok嘛?

x20係用黎溶琺瑯
一係就買mr hobby thinner,一係就買e枝

用火酒都得架喇
隻rx78 ver ka塊面甲整唔見咗可以點算

淘寶/上fb徵

sorry笑左

sorry笑左

傻仔樣

sorry笑左

傻仔樣

直接成個頭唔要用黎擺last shot pose

sorry笑左

傻仔樣

隻藍色噴架 咁靚ge
想買sazabi verka/nu verka
咩價錢到叫抵 我見到福利前排nu 賣350
如果要你地揀是旦一個 巴打點揀
btw 我新手
如果唔多玩水貼 索組 會唔會好7
同埋d 剪新手買邊隻好
見上面有講雙星金剪
而家手頭上得一把淘番黎ge 垃圾剪
一把68$godhand 剪 其實夠唔夠用
同埋淘寶筆刀會唔會同正常筆刀差別好大

Ver ka nu 素組消光

未砌完

ver ka sazabi 495之前觀塘開倉
素組消光

兩位巴打部野都好靚
貼紙成日甩,有無巴打識點搞?

呢排好有動力清模型
10日砌左4隻

sorry笑左

傻仔樣

隻藍色噴架 咁靚ge

噴的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞