歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年4月號 下)

659 回覆
7 Like 0 Dislike
想訂呢隻,不是jp才有嘛?

等港魂開好啲
心急嘅話去孤仔訂都得
想買sazabi verka/nu verka
咩價錢到叫抵 我見到福利前排nu 賣350
如果要你地揀是旦一個 巴打點揀
btw 我新手
如果唔多玩水貼 索組 會唔會好7
同埋d 剪新手買邊隻好
見上面有講雙星金剪
而家手頭上得一把淘番黎ge 垃圾剪
一把68$godhand 剪 其實夠唔夠用
同埋淘寶筆刀會唔會同正常筆刀差別好大

Ver ka nu 素組消光

未砌完

ver ka sazabi 495之前觀塘開倉
素組消光
呢隻原來本身已經幾靚

新手嘅我,做咩手痕走去試改色,素組咪好囉,失敗

今晚返去調返轉隻翼

依隻可以玩下螢光

我連噴色都起泡

係喎,可以磨走佢再噴
講下你既噴油套裝、程序
應該可以解救你

白色底灰噴罐,一日之後噴粉紅(雙星),第二日再噴多次,因為第一次色好淺,應該第二次噴得太多

可能太近/唔可以定位噴
要逐下咁上
想買sazabi verka/nu verka
咩價錢到叫抵 我見到福利前排nu 賣350
如果要你地揀是旦一個 巴打點揀
btw 我新手
如果唔多玩水貼 索組 會唔會好7
同埋d 剪新手買邊隻好
見上面有講雙星金剪
而家手頭上得一把淘番黎ge 垃圾剪
一把68$godhand 剪 其實夠唔夠用
同埋淘寶筆刀會唔會同正常筆刀差別好大

Ver ka nu 素組消光

未砌完

ver ka sazabi 495之前觀塘開倉
素組消光

靚!
睇fb group見到有枝野叫電鍍筆
有冇巴打用過

邊隻先

見到嘅係呢隻

隻x2 custom 開左訂

http://p-bandai.hk/chara/c0001/item-1100006242/

呢隻MG同普通MG有咩分別?

購買前需知:
1. 請留意彩色部份均由人手上色,或會出現色彩濃淡不均勻的情況。

D件啤完出來再經人手上色,咁D水口咪好難處理??

唔係
只係佢地入面張相係搵模型師搞完再影
水口問題本身好多模型都有

已經畀你毒到,貨已訂

搭單問 p bandai jp訂有無教學?送唔送坊間日本集運倉?感謝

我重諗緊,我覺得x3好似靚仔d
港魂咪有law d mg
做咩要訂日魂
有無人買過tryon 3電鍍? 想問值唔值

幾錢入

見到480
上網睇日本version成千幾 點解差咁遠
噴油噴到有一忽太厚可以點救?
磨佢又好似作用唔大(用3m綠棉)
噴油噴到有一忽太厚可以點救?
磨佢又好似作用唔大(用3m綠棉)

細號d磨啦
反正要重上
點分水貼膠貼同刮貼?
想買pair mk2 同 zeta
Rg定mg好
Rg定mg好

Mg
點分水貼膠貼同刮貼?

記模型最簡單
笨大除左pb限定既mg/大部分近年既ka版
即係特別貴先會送比你
其他唔會送水貼、只有刮同膠,要自己買

要分個樣即係唔識用
咁就需要google/youtube
Rg定mg好

rg
點分水貼膠貼同刮貼?

記模型最簡單
即係特別貴先會送比你

要分個樣即係唔識用

其實佢有寫到明係咩貼,貼紙,說明,盒側~已經唔係全日文黎
點解永遠連e d已經唔係技術問題都成日問
Rg定mg好

rg

啲陰影係重口味左少少
不過幾靚
Rg定mg好

rg

我都係因為rg mk2太靚比佢吸引左
但mg又好似大隻好玩d 而且聽講Zeta rg好垃圾
Rg定mg好

rg

我都係因為rg mk2太靚比佢吸引左
但mg又好似大隻好玩d 而且聽講Zeta rg好垃圾

睇完新hg同rg對比
Rg個背包鬆到呢
點分水貼膠貼同刮貼?

記模型最簡單
即係特別貴先會送比你

要分個樣即係唔識用

Rg作怪 送大大張膠貼個個以為有水貼玩
點分水貼膠貼同刮貼?

記模型最簡單
即係特別貴先會送比你

要分個樣即係唔識用

Rg作怪 送大大張膠貼個個以為有水貼玩

唔怕同你講 我個隻係大班
最上刮貼 中間膠貼 最下水貼?

上面係水貼
下左係膠貼,下右係刮貼
最上刮貼 中間膠貼 最下水貼?

最上膠,中間刮
Btw自己上youtube睇下教學一眼就明 係度口講未必會明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞