【連登 商業電台 光明頂 討論區(十七)】

5001 回覆
28 Like 5 Dislike
何已完
一國一制都黎緊,同你做戲蹝自己表情咩
濕鳩話佢個節目唔係講政治

係講common sense大家請留意
光明頂從來只講邏輯
睇大時代嗰陣覺得呢段係笑話
依家
又fact and logic
Ben Shaprio
今晚18樓C會唔會講郭「法官」
唔識歷史你就咪撚講啦文革
Common Sense 從來都唔common 架
不過作為一個法官, 就真係好差
韋家輝條癡線佬
1997年7月1日起只有一國冇兩制
未判就出聲,以前就話唔啱,你睇早排pk?判咗,做官判得有問題,公眾輿論批評有乜問題?如果咁都唔出聲就真係有問題。外國都有好多例子

起碼大時代入面個官仲識咁樣講
現實係丁蟹坐左法官個位
出面班叻仔唔係咁睇架嘛
邊班
遲啲做埋個假民意出來話全港市民支持一國一制共享祖國榮耀
跟住就攞正牌拆關正式俾廣東省管
無英國白人睇住真係唔得
唔係話坐得入境處要先得支共心咩?條友本身已經係支共人?
律政o個邊用傷人17可以判終生, 律政可以不服刑期上訴, 除非有人隻手遮天, 否則一定可以上訴.
入境成日接觸大陸人, 大陸官員, 幫佢地子女特快批核, 唔排除有人幫佢美言呢

新登記選民截止日期:2020年5月2日
https://hk2020.vote/

圖片來源:#35432 速食保濟丸 @LIHKG
https://lih.kg/1990059

邊個係唐鳳?

唐鳳(英語:Audrey Tang,1981年4月18日-),是臺灣的自由軟體程式設計師及政治人物,曾致力於多項專案的開發維護,是Haskell和Perl社群領導者,也是g0v零時政府核心成員。唐鳳早年不習慣傳統正規教育,14歲起便以在家自學方式學習。過去曾擔任明基電通、蘋果公司等公司顧問,並長期參與開放原始碼社群協作、主導vTaiwan等平臺走向。
上兩個禮拜寄咗份form仲未收到通知
絲打仲未係選民
11月未投?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞