【連登 商業電台 光明頂 討論區(十七)】

5001 回覆
28 Like 5 Dislike
當年美帝十年

唔知支共要幾耐

而家美帝又要幾耐

仲要trump 如果一up 戰時 刻連任就
中共可能為轉移視線.既然唔可以攻打台灣
就試用一國一制完全統治香港即方法頂上
賭各國唔會為香港而失去入中國市場.
就算美國退出,仲有歐盟班友都會頂上
呢樣19講左 西方陣營信唔過 唔會stay here

仲有 如果係打錢既又唔得 打技術既又唔得 打工業生產又fail

唯一就係當年空間換時間 利用 人海 同 民族呢一樣扭曲既反鬼子心態 不過而家應該靠用綠卡同bno 都得

題外話 今日聽郭博士有講trump 2020 有一招係 甩難比州政府行政 之後打 民主黨票倉州份既疫情比共和黨州份更嚴重黎打biden 同埋 白左(白左 同 左膠 有無唔同?)
兩睇,
中國賭歐美唔可以無中國
歐美都可以賭中國唔可以無歐美
即係照將金融中心搬去新加坡,收你香港白手套皮
同時賭你唔會唔比歐美入中國市場
各位可以抽時間聽返

https://youtu.be/5AKW-7iIjgQ
首要條件西方陣營真係團結先
美國或者侵真係會堅打中共
但以德法為首既歐盟,香港前宗主國英國暫時唔似有決心直接同中共割蓆
就算真係唔信中共而撤資
都會暗地有步驟咁離開香港

中共或者就想拖幾年時間回氣.再諗下步
同意
就係賭侵真係出取消關係法呢粒核彈後
歐盟,英澳加等跟唔跟
中共會唔會放棄部分利益換取英法德支持
變成一場持續幾年既賭局
猶太佬肯aays yes 就ok
田大少個立場又變左既?
果然自由黨
雖然新瓶舊酒,十九高汁
19善於用人物心理同性格分析
田大少根本無得同19揮
On your mark,
waiting for 19
美國總統特朗普多度在公開場合,推介「氯喹」和「羥氯喹」,作為治療新型冠狀病毒的特效藥,但不斷有專家提出質疑,有專家指因為反對這種療法而遭調職。

Trump Trump 究竟盤算緊D 乜
財神在心一生好運日日有福蔭heyheyholalalalala
邊有
Who?
三十年之後既香港
後面嗰句wrong
誰?
擅於
錯別字
同問似錄音
講DSE ,30年後已經2050年
19到時已經真一國一制
今晚可以唔聽了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞