【連登 商業電台 光明頂 討論區(十七)】

5001 回覆
28 Like 5 Dislike
強烈勸喻
毓民教主 未好返 入完廠比佢BREAK 下
十分感謝濕鳩提起7218311001
點解我聽完好似無乜野
見呢度有人留言先發現
不要鬥黃
Hi

sir this way
"網絡上"
本業做唔好理撚得你係唔係黃, 你sell黃比我叫我食舊屎我都食?
你係咪唔留心聽濕鳩所講嘅嘢
今晚少左啲觀眾 唔通都去睇VIU 打天下
教條主義
馬克思從來都冇信過農民,尤其農民代表落後生產力同馬克思哲學完全相違背。毛澤東因為要疊馬先揾農民幫手,去鬥地主俾甜頭。陶傑兩個唔洗問呀貴根本從來冇睇過馬克思寫作,講親共產主義都完全撈亂晒馬恩同列寧毛澤東既野,睇埋啲中共資料,反共二手寫作就去吹大炮
呃下傻仔就得,明眼人一聽真係得啖笑
打天下係2130-2230 唔關事啦
藍好多係吃瓜群眾跟大隊
呢2晚D題目講得幾有意思
之前好幾次都係講咗做728
冇話唔俾食藍店既
其實1848年的《共產黨宣言》已經咁講:
中間等級,即小工業家、小商人、手工業者、農民,他們同資產階級作鬥爭,都是為了維護他們這種中間等級的生存,以免於滅亡。所以,他們不是革命的,而是保守的。不僅如此,他們甚至是反動的,因為他們力圖使歷史的車輪倒轉。如果說他們是革命的,那是鑑於他們行將轉入無產階級的隊伍,這樣,他們就不是維護他們目前的利益,而是維護他們將來的利益,他們就離開自己原來的立場,而站到無產階級的立場上來。
聽住先
其實我都只係睇左少少 MARX 啲 雞精圖解
解放只係共產黨用黎呃啲蠢人換繩
繼續比人綁

李我(1922年2月16日-),原名李晚景,又名李耀景、李國祥,香港著名播音員,活躍於戰後1950年代至1970年代,先後任職廣州風行電台、澳門綠邨電台、香港麗的呼聲及香港商業電台。1946年始創廣播劇《天空小說》,風行省港澳,聲演三十年,深受粵港聽眾歡迎。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞