【連登 商業電台 光明頂 討論區(十七)】

5001 回覆
28 Like 5 Dislike
多謝提醒,明白依個時候要保持頭腦清醒,唔好太迷信,信偶像
聽完真係訓唔到
氣數已盡
中共隨時怕民變多過驚百國聯軍
點民變呀, 個個都洗晒腦, 仲要食都肚滿腸肥
而且又一孩政策, 摺被同打飛機就叻
MILF
你唔覺其實係好事咩
其實係CIRCLE黎
物極必反
當一夜生活回到解放前..
班小粉紅真係挨到落去?

繼續增加維穩費?
當然可以簡單鎖國鎖消息令班人直接消息於世上
橫掂百國聯軍頂多到係咀炮.經濟封鎖.邊會願意有軍事行動
如果經濟差落去,失業率越來越高
有少少負面消息流咗出去
淨係三和大神出面班人暴動都搞唔掂
經濟差既話就機會對外搵野搞
佢而家都要將武肺個責任spin 落人地度就知
問心你唔係搞到啲人個心咁雄,唯我獨尊咁款,應該唔駛做到咁
不過winnie 嘅野我識條鐵咩
得小數人覺得係好事,因為要浴火重生,只有呢條路,但係黃營既人真係唔係咁諗
中共比全球圍毆加追債之後啲民憤加民族主義一定爆煲
搵香港人祭旗去幫國內降溫真係唔出奇,而且十分順手
話唔埋到時吹下風,整幾隊現代義和團落黎搞搞陣/做民間公安應該好多戰狼會呈英
對付香港根本唔洗解放軍,解放軍要留番比台仔/ 南海
我又唔覺得,高壓統治咗咁多年,你估真係冇人想反?近年大陸過別地方騷亂事件有版你睇。

依家講𡁵經濟大蕭條,各國外資走人。咁多人要食飯,最緊要支共內部既得利益集團會唔會咁順灘?
三和出面個班係人黎既咩?
係好多強國人眼中,個D同豬牛係同纇
未肯接受現實。但最後都一定要面對,就算藍絲,我相信都有人睇得到呢個結果,只係佢哋更加唔肯接受現實,宣之於口。
老實講
事情唔去到最壞係唔會有轉機
明既
係驚捱唔過
其實光明頂可以邀請羅博士做客籍主持,覺得能夠ok,至於泛民現在通過國歌法都無用,睇情況中共真正打算攬抄……
藍絲如果其實都有機會做帶路黨
揸住咁多美國國債
一下write-off曬都幾爽
反而我想知曾俊華,田北俊, 甚至班有錢中產, 而家係點諗
即刻移民走佬? 定係會加入反抗陣營?
美國係咪真係會咁做
商人為錢
你話呢

你睇下三姓家奴譚惠豬就知啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞