[腳痛勝景美食團]用12日獨遊關西 (山陰‧琴平‧天橋立‧京阪)

588 回覆
56 Like 2 Dislike
same份人零朋友
去邊都係自己一個
未衝出過亞洲
其實依家諗返D毒遊14,5日冇同人傾過計都幾din(唔計買野落單果d)
岡山我覺得JR上邊果間好正,少少貴但一個人住都好大
via inn?
睇相好似都唔錯又包早餐
啲早餐第二日食就開始悶,但好食
大宮鐵道博物館 vs 京都鐵道博物館
邊個好啲
應該係granvia
有得JR直結
舊年想住5月book6月都冇晒房
是via inn,早餐d包好多款又唔差,又有咖哩飯食,不過食到第3日都覺得悶,主要係間房大單人房大過大阪d雙人房
而家岡山有齊晒granvia同via兩間JR西旗下酒店
大宮擴建咗 體驗類展品多過京都好多
不過亦都多人好多 好多嘢都要夾時間抽籤玩而且唔易抽中
京都就有SL坐 同埋有500系展出
呢兩間比較埋Daiwa Roynet,都係Daiwa Roynet抵啲
始終Daiwa Roynet隔咗條馬路
不過有BIC Camera喺樓下
之前住過呢間Daiwa Roynet同富山Daiwa Roynet 真係比其他連鎖高一班
但Daiwa Roynet樓下就係電車總站呢樣又方便啲,而且餐廳都集中係嗰邊,去JR可以落到底行地下街過。上次喺岡山Daiwa Roynet個reception仲竟然同我講廣東話,不過佢應該係廣東人所以有啲口音
可惜今年1月頭去鳥取完全冇雪
呢期忙所以假期會補番
hotel areaone好似再平啲
嗰邊就近donki同aeon
AreaOne評分低一截,基本上我只會揀Agoda評分8.5同google評分4以上既酒店。而且AreaOne啲房比上面幾間都明顯細咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞