[本地足球] 2019/20 港超聯、亞協及香港隊世盃外討論區 (74)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
足總做過既好事咪就係ban左你呢件廢老
Source?
據了解,和富大埔的中國內地贊助商,疫情下資金周轉出現問題,有「拖糧」情况,在2月底才發放1月的薪金,球員3月的薪金至今仍未發放,部分本地球員未收到2月薪金。今季贏波或和波的獎金,至今仍未派發。據悉除了大埔,有港超中下游球隊亦未發放上月薪酬,2月的薪酬亦延遲發放。

https://m.mingpao.com/ins/%E9%AB%94%E8%82%B2/article/20200414/s00006/1586846851208/%E3%80%90%E6%B8%AF%E8%B6%85%E3%80%91%E5%82%B3%E5%85%A7%E5%9C%B0%E8%B4%8A%E5%8A%A9%E5%95%86%E7%BC%BA%E8%B3%87%E9%87%91-%E5%92%8C%E5%AF%8C%E5%A4%A7%E5%9F%94%E6%8B%96%E6%AC%A0%E4%B8%8A%E6%9C%88%E8%96%AA%E9%87%91
oppa有隊要嘅 凱景囉

????
返巴西?
打卡打深圳
第4輪大埔主場對魚丸未踢,第9/10輪對咗兩次白衫
係去支那定返香港
香港啦應該
佢做乜上返去
蓄力要練波掛
【港超聯Play From Home】初賽日

聽日就會係第一輪同埋八強上演嘅日子,將會喺5點開始喺港超聯嘅facebook播放,記得mark定時間睇你支持嘅參賽者啦。

#HKPL #WFH #PlayFromHome #EREsports #在家工作 #在家比賽 #在家睇波
球迷:傑仔,因為傑仔太可愛又得意嘅公仔又係傑志吉祥物代表着傑志如果呢隻傑志小雞雞有份打我一定好開心
傑仔 Kit Jai:小雞雞☺️
傑仔 Kit Jai:都話左我唔係雞🙃
球迷:如果你唔係小雞雞你咪就係叫藍鳥
傑仔 Kit Jai:麻雀嚟㗎...
球迷:唔明請你講清楚啲
傑仔 Kit Jai:傑仔是一枚麻雀
球迷:哦!原來係咁!
逼害
唔講都唔知原來係麻雀
屌你5:32笑撚到我gap gap聲
https://youtu.be/_UOevhEOhkY
jackie chaaaaan~~ jackie chaaaan~
http://news.tvb.com/sports/5e959aa534b031e221d9195b/%E6%B8%AF%E8%B6%85%E5%A4%A7%E5%9F%94%E5%8F%97%E7%96%AB%E6%83%85%E5%BD%B1%E9%9F%BF%E5%BB%B6%E9%81%B2%E5%87%BA%E7%B3%A7

港超大埔受疫情影響延遲出糧
tvb 19:12

港超仍未知何時復賽,衛冕的大埔出現「拖糧」情況。因為贊助商問題要延遲支薪,總監馮凱文表示不擔心球會財政狀況。

港超大埔總監兼主帥馮凱文說:「遲了大約兩星期,我覺得遲少許是合理,我諒解。也有跟球員說過,始終難免有些球員擔心沒糧出,會想究竟發生甚麼事。老闆叫我們放心,現在因為疫情影響,延遲少許出糧,託我轉告球員不用擔心。他承諾會出糧,並承諾九月如果重開,會繼續支持下半季,甚至繼續支持下一季。」

至於球員合約,馮凱文說會與贊助商及球員再商討,暫時未出現解約情況。下一步具體方案,要待足總落實賽程安排才能決定。
破百慶祝直覺佢會做痴線嘢
佢係咪低估咗港超痴線佬有幾鍾意佢
點解你會搵到呢d片
我珊忠實fans
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞