[本地足球] 2019/20 港超聯、亞協及香港隊世盃外討論區 (74)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
得5個場踢到夜波
有用個腦諗下既都唔會提議年度制
跟年度制
香港球員會易啲去中超中甲/東南亞聯賽外流
亞協分組賽六月尾先完
體能都會練好既 我唸
球迷耐熱度都會增加
只會更少球迷入場,除非全部直播都要收錢啦
但係環境配套 氣候唔允許呢
我以為條友走咗佬
原來重教緊
咪L搞la diu

越搞越衰
如果要保留今個球季 九月開波
下個球季就要半年内踢哂
學尼加拉瓜踢一週雙賽
卓卓開地圖炮屌晒全地球狗隊
ACAB
味踢多啲lol 當練體能
個教練似乎都幾有心
1週雙賽其實好平常
輪換+train埋啲後備

因疫情暫停到至少9月的港超聯,足總早前收集參賽球會的意見後,已向眾港超球會提出初步復賽建議,詳情仍待商討。

足總的初步建議中,包括今季及之後兩季的賽期安排、升降班及退賽處理。

據消息指,足總今日已向球會提出復賽初步建議。消息來源稱,足總認同未有足夠條件在短時間內重啟賽事,建議在2020年9月中下旬重開今季聯賽、並在11月初完成球季,不設升降制;再於2020年11月下旬展開2020/21球季賽事、預計2021年6月完成球季,再下一個球季(2021/22球季)亦會在9月至翌年6月進行,建議球會盡早與球員調整合約。
上次足總盃份禮物到宜家都未收到
專欄輪住嚟 陳文俊波馬通識幫到手
04月12日(日) 20:30

冠忠南區主席陳文俊(MC)好幫手,喺on.cc東網嘅馬經寫專欄《波馬同樂》,每逢跑馬日嘅前一日,同馬迷分享吓揀馬心得,同一啲球圈、馬圈趣事同消息。

周六(11日)出嘅《波馬同樂》,MC除咗推介咗周日(12日)沙田賽事第8場三班1800米嘅心水之外,亦分享咗本地球圈嘅消息。喺啱啱過去嘅星期二前,各間港超球會都已經書面向足總表逹咗,對於點安排今季未踢晒嘅賽事,同埋下季點搞嘅意見,而足總收集晒再消化咗之後,就初步定出咗3個方向,會喺嚟緊呢個星期會開嘅董事會度再討論。

嗰3個方向係咩呢?第一個係足總唔會喺今年9月前安排任何賽事;第二個係希望可以喺今年9到11月期間,完成埋今季淨低嘅賽事,同喺11底展開新一個球季(賽期預計係2020年11月到2021年6月);第三個就係唔建議喺下季就轉年制。

MC就話雖然啲方案未過董事局,但係最低限度都畀到球會方向,等啲球會知道點樣去處理擺咗喺眼前嘅問題,好似外援啲外援返祖家、解決球員嘅合約等等,仲可以有足夠時間去諗下季點搞,比起之前日日望天打卦、等運到好好多。

其實,雖然10間會各有各意見同諗法,但係就肯定有一個共通心願,就係由「貝生」領導嘅足總,可以盡快做到決定。

「大頭」
From: on.cc
中左咪送比想玩嘅巴打囉
今次呢個機會都唔轉
咁如果以後想轉嘅話又唔想有空檔期 咁係咪又要等下次武漢肺炎?
打鼓好似係跟個場 唔係睇時間
唔轉咪得
點解要轉 7-8月踢波你想D球員中暑?

台灣個垃圾足總學下香港足總la

畜力R&F自己播左三年香港足總都冇起訴個,依家台仔播一場小野la
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞