[本地足球] 2019/20 港超聯、亞協及香港隊世盃外討論區 (74)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
走資為主
原來係復星集團
下,竟然
Mk國當年衰自己,以為依 d收購可能可以帶 d香港球員去瑞挑果度試下,如果紅色資金為左 wash無機了,果個人同公司唔出名有 d似係咩
【體壇停擺】足總初步確定港超不早於9月1日 貝鈞奇:有待下周董事會通過落實
41分鐘

Applydaily

足總主席貝鈞奇表示暫定聯賽不會腰斬,若9月能夠復賽,將會繼續今個未完成的球季。(資料圖片)

早前足總向各港超聯球會收集意見,以決定餘下賽事安排。足總高層今日就各隊建議進行商討,主席貝鈞奇指,初步確定不會早於9月1日復賽,有待下周的董事會通過落實。

今日足總主席貝鈞奇與行政總裁溫達倫、競賽部及各組別聯賽召集人等開會,商討餘下賽事安排。各港超聯球會較早時已向足總提交建議,貝鈞奇在今日會後接受本報查詢時指,料下周可正式公佈不會早於9月1日復賽,「最多人關心的是何時可以復賽,我們已取得共識,最快9月才會復賽,有待整理相關細節後,於下周的董事會通過,就可以正式公佈。」另外,他亦表示暫定聯賽不會腰斬,若9月能夠復賽,將會繼續今個未完成的球季。

有關足總所有比賽的其餘安排,料最快亦會在下周董事會後公佈。有球會建議足總與各會明日進行視像會議,貝鈞奇稱,因已收集各隊意見,故明日將不會與球會再進行會議。
原來係狼隊果間
繼香港飛馬的佐佐木周之後,「大頭」邀請了冠忠南區「靚佬」門將謝德謙,在Facebook專頁「我撐本地波」的環節《我撐同球員傾吓偈》中,親自回答球迷朋友的問題
飛馬即係散班?
似係打定算盤今季唔繼續
疫情過後會返嚟嘅話唔算散班掛
縮皮咋

【WEHK港超聯】PES2020 - PS4版(2020年4月版)

下載連結:
https://mega.nz/file/yeBQBCbS#UPUw6oSBBIZ1A1LnBXf3DGCfScnZ1ot45Ad8ZF7stlA

安裝/匯入指南:
https://docs.google.com/document/d/1cRIMv_bOqzg8DbZZuFylJTag4DnQf0sxZdM4QAaSAVs
----

主要更新內容:
- 修正上一版本,中前場球員在死球時企位過前的問題
- 香港代表隊(因PS4不能增加任何國家隊的關係,取代了歐洲經典隊。)
- 10隊港超球隊增加港超聯賽臂章

其他原有內容:
- 共20支球隊代替原有PAS聯賽的球隊。
- 2019–20球季 全10支港超球隊
- 2019–20球季 其中10支港甲球隊:
中西區、公民、東區、港會、凱景、景峰、北區、晉峰、沙田、南華

註:PC版其實都可以用,但未必會同之後推出有香港隊嘅PC版Mod兼容。PC版用嘅時候,請先刪除WEPES入面嘅sponsor資料夾。

閪馬幾閪都好100%唔會散
足總初步決定九月重開港超

足總收集十間港超球會的意見後,召開內部會議,會後透露過半數球會贊成將球季延至9月重開。待下星期董事局通過,便會公布賽程。

飛馬早前表明,假如聯賽九月復賽便不會參加。足總指,會處理有關情況,不排除重開後少於十隊角逐。

http://news.tvb.com/sports/5e8f28b6335d19a812d33651/%E8%B6%B3%E7%B8%BD%E5%88%9D%E6%AD%A5%E6%B1%BA%E5%AE%9A%E4%B9%9D%E6%9C%88%E9%87%8D%E9%96%8B%E6%B8%AF%E8%B6%85
仲搞咁多嘢,應該立即腰斬啦
對上半季努力爭冠嘅隊唔甘心eg理文南區
更重要係解決球員長期無收入問題,九月重開可以有收入
3月份邊個攞「#最佳金球」?邊個係「#最佳撲救」?同之前一樣,都係交晒畀球迷朋友決定嘅!大家只要喺呢個Post下面,揀番心水選擇嘅投票箱圖再畀個Like就得, #記得淨係Like先計數喎。當選3月份嘅「最佳金球」同「最佳撲救」會直接進入季尾嘅總選(#總選點搞要遲啲先知)。大家快啲投票啦!我哋會喺星期一(13日)晚上8點截數。
https://www.facebook.com/394422737419738/videos/2555682748030959/?epa=SEARCH_BOX
Sean飛咗返英國
堅堅返咗德國
Q:最想改善自己邊一方面?
鄭兆均:最想再加強自己既身體質素 令自己既對抗性更加好

Q:有冇諗過外闖?有嘅話諗住幾多歲之前出外搵食同埋想去邊個國家聯賽效力?
鄭兆均:我覺得有機會外闖既時候,無論係邊到我都會去嘗試。我自己就無話一定要去某啲地方,另外最好就係25歲之前出外搵食啦!

Q:均仔同邊個球員最friend?
鄭兆均:我同好多球員都好friend 不過現階段玩得最埋既應該係 Yu Wailim 啦🤣

Q:上年入港隊去完釜山,有冇感覺到自己同中日韓同齡嘅球員分別係邊,同埋會點樣追上呢個水平?
鄭兆均:我認為最大分別係速度同對抗性,所以希望係球隊常規訓練以外自己再增加呢方面既訓練去提升自己既速度同對抗性。

Q:當初決定投身職業足球,家人支持定反對,你覺得家人對你既支持係對你既足球事業有好大幫助?
鄭兆均:其實家人都好支持我,從來都無反對過我投身職業足球。同埋佢地一有時間就會黎睇我比賽,就算黎唔到都會睇直播,所以佢地真係比左好多推動力我。

Q:入選港隊有咩感受?最想在港隊中與哪一個球員合作?點解呢?
鄭兆均:入選港隊當然好興奮,另外都想係港隊比賽入面去提升自己。最想同傑仔合作啦,因為以前大家都一齊踢左好耐,依加要係港隊先有得同佢合作,所以最想同佢一齊落場比賽。
Q:均仔,睇到你代表香港隊既表現係好令人眼前一亮,好記得你係主場對巴林既比賽有幾球波都有好靈巧既走位同速度爆過對方球員睇到現場球迷嘩嘩聲,想問你平時練習多唔多做呢啲一對一練習同埋啲變速點練,真心好勁,加油呀💪💪
鄭兆均:呢方面就要多謝教練團平時既訓練喇 平時我地都會有一對一既訓練 同埋健身訓練去增強球員既爆發力。Thank you 💪🏽

Q:本身係左腳定右腳? 另外練到左右腳都出到波方面落咗幾多苦功??🙏
鄭兆均:本身係右腳😂左腳係以前細個係街場到自己對住個龍門係咁射而練到的🤣

Q:平時有什麼嗜好?
鄭兆均:打下機 睇下劇 🤣

Q:聽聞你的偶像是智利翼鋒阿歷斯山齊士,點解佢會係你偶像?
鄭兆均:其實個陣我係覺得佢既態度值得我去學習,但其實踢法上有好多球員都值得我去學習。

Q:我覺得你可以成為邊路頂級playmaker 繼續努力 你覺得有邊幾個同輩有條件入港隊拍住上爭正選打A級賽
鄭兆均:多謝你先🙏🏼我會繼續努力💪🏽 我希望同胡晉銘同余煒廉拍住上爭正選。

Q:你認為港超最難應付的後衛是誰? 點解? 在你曾效力過的球隊中, 你最喜歡那一隊? 繼續努力,終有一天你會到更高水平的聯賽踢波的,加油💪💪💪
鄭兆均:我認為最難應付既係丹尼 因為佢進攻時候既走位同傳球路線都令到我好難防守。 每隊效力過既球隊都有開心同唔開心,不過暫時係理文應該係最開心啦,因為自己第一個個人獎項同埋錦標都係理文奪得🤣 多謝你💪🏽💪🏽我會加油
Q:最難忘嘅一場比賽
鄭兆均:最難忘應該係上年菁英盃決賽啦 係自己職業生涯既第一個錦標💪🏽

Q:幾時同女朋友yukki結婚
鄭兆均:我都希望快啲派紅色炸彈😂 不久既將來啦🤣
咁睇飛馬應該剩迫佐佐木同艾華有機會港超再見
大衛拉斐爾都會掛 等入籍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞