[本地足球] 2019/20 港超聯、亞協及香港隊世盃外討論區 (74)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
球員隨時嬲嬲地就唔再踢職業,恐慌式一次過唔見一大批球員
足總仲驚過你,冇球員>班主心淡>散班>足總少咗收入>少咗油水cap
台仔幾時公佈香港球員加盟
唔使隔離咩
如果陳7真係唔再踢,係咪要整返場告別賽?話曬近十幾年香港隊首席中鋒
夏天踢波肯定流失唔少現場觀眾
日日就係屋企對望 加埋件衫上面幾粒雞蛋仔對眼既凌空”啤” 望足全日😂

@nikehkg #nikehkg #香港地道 #雞蛋仔
今次轉轉佢,變成【#我撐同教練傾吓偈】,搵嚟世界紀錄保持者「牛丸」陳婉婷,上嚟答球迷朋友嘅問題。大家只要喺周日(12日)晚上7點前,留低想問「牛丸」嘅問題,佢就會喺兩個鐘之後嘅9點,親自回答我哋留咗【.#答啦唔該】嘅問題。若果問嘅嘢差唔多嘅,就唔會個個答啦!

先小人,後君子,希望大家唔好問一啲會令對方難受,或者尷尬嘅問題,亦唔好加入粗言穢語;應邀嘅球員或者教練只會回答我哋留咗【#答啦唔該.】嘅問題(#大約20條),希望各位合作,等呢個環節可以喺呢段冇波踢嘅日子,定期同各位球迷朋友見到面。

Chan Yuen Ting - 牛丸

我撐本地波學人開埋IG~~~ https://www.instagram.com/welovehkpl/

純港超一站式新聞平台~~~ https://welovehkpl.com/
以前咪又係打日波 係加山一樣幾萬人睇
跟住係個質素問題
變得咁快既之前大部分隊先話轉年度制
香港夏天踢日波真係 CLS
夏天踢波肯定流失唔少現場觀眾
以前咪又係打日波 係加山一樣幾萬人睇
跟本係個質素問題
以前d人比較刻苦,
少d娛樂選擇
當年同今日無得比
因應港超復賽遙遙無期,香港飛馬班主羅傑承證實全隊提早收咧,就算球季在9月重啟戰火亦不會參賽,導致今季剩下9隊角逐。球隊前隊長陳偉豪和陣中外援亦會解約,剩下10多名球員平均減薪三至五成,並視乎下季時間表再與球員洽談新約。
Sor
joke腫同羅生肯先算
港隊 vs 陳7邀請隊 啦
倒不如申請自降
呢排冇波睇日日上youtube睇”想當年足球台”啲80年代尾-90年代初本地波
精華以前就睇得多,以為真係快上快落
但果條channel難得有全場睇,發現其實整體黎講水準同而家差唔多:
龍門球冇乜邊個開到過半場,又成日派膠
中前場啲所謂技術型球員一對外隊even省港盃都已經隱形,齋講實用性樂仔同大哥應該好啲
睇落明顯好過而家嘅係得中後場嘅陳炳安細鬼木咀梁帥榮同埋前面巴貝利
南華明星隊vs 港隊啦
流浪明星隊
未至於
縮皮慳錢
可能二千萬大軍今季成績差無哂面,借機炒哂外援下季重建
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞