[本地足球] 2019/20 港超聯、亞協及香港隊世盃外討論區 (74)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
係 突然間諗下諗下呢個人好似憑空消失左
肉酸到
【斯+運動場】喂,黃生~唔好收線住…𠵱家連波都踢唔到,不如重溫一下本地足總盃精華啦!
https://www.facebook.com/186040714921338/posts/1414837855374945/?vh=e&d=n

From: 有線新聞
大同&台電今年既球員名單

朱恩樂都要屈就踢台甲
下季過嚟港超聯啦
【抗疫小TIPS (2)】
雖然政府勸喻市民減少外出,但係有陣時都要落街買包廁紙幾個杯麵嘅。不過,依家出街就多左個新難題—㩒𨋢 !

試諗下,你同鄰居一齊入𨋢,但係又唔想掂到𨋢入面充滿細菌嘅掣度... 大家你眼望我眼,夜已漸荒涼,腎已漸荒廢...

唔想咁樣,只要大家拎枝酒精搓手液,㩒掣之後對住隻手噴啲搓手液,然後係咁捽對手,捽夠廿秒,咁啲病毒細菌自然死得七七八八啦!(咁你唔好再亂咁摸啦!)

#當然你都可以噴落個掣度 #如果你有咁多酒精 #不妨聯絡下我地 #抗疫tips #和富大埔 #與你一齊抗疫 #tpfc #wofootaipo
下年隊隊縮皮
可以用外援位試下台仔

陳浩瑋其實幾高質
但東方唔多用
台仔下季大舉進軍港超聯
大同好似幾勁喎 有火槍兵 又有兩個日本仔 同黑鳩
火槍32 la. 速率有啲跌
點解依啲隊唔打亞協
【港超】貝鈞奇:過半球會傾向9月復賽 最快下周後期公布 (18:53)

香港足球總會本周收集10間港超球會書面意見後,高層今午開會商議今季港超安排。足總主席貝鈞奇會後接受本報查詢時透露,超過一半球隊同意9月才重開賽事,意味未來5個月將沒有賽事舉行,並會處理有球會不參賽的情况,期望最快下周中待董事局審議後,足總正式公布球季安排。

貝鈞奇透露,足總收集了10間港超球會書面意見後,今午他跟行政總裁溫達倫、董事陳志康及競賽部同事等人開會討論,透露至少有6間球會均同意視乎疫情,考慮9月重開聯賽,足總會將決議通知球會,最快下周中在董事局審議後,再正式公布今季餘下賽程安排:「目前來講,足總高層都覺得9月才復賽是合適日子,讓球會有足夠時間準備復賽等事宜,同時未有腰斬計劃。」

至於香港飛馬及標準流浪,最近陸續跟球員提早解約,前者表明一定不會參加9月復賽。貝鈞奇指,足總會處理球隊未能參賽情况,承認重開時有機會不足10隊參與,並指早前已跟各隊有共識,未能完成今季賽事仍可保留會籍,以及不作懲罰。

此外,貝鈞奇重申,港甲至丙組賽事勢難在未來兩個月內完成,提早結束球季機會很大,但最終仍待足總宣布。
港超】貝鈞奇:過半球會傾向9月復賽 最快下周後期公布

明報 (18:53)

共3幅 下一頁
香港足球總會本周收集10間港超球會書面意見後,高層今午開會商議今季港超安排。足總主席貝鈞奇會後接受本報查詢時透露,超過一半球隊同意9月才重開賽事,意味未來5個月將沒有賽事舉行,並會處理有球會不參賽的情况,期望最快下周中待董事局審議後,足總正式公布球季安排。

貝鈞奇透露,足總收集了10間港超球會書面意見後,今午他跟行政總裁溫達倫、董事陳志康及競賽部同事等人開會討論,透露至少有6間球會均同意視乎疫情,考慮9月重開聯賽,足總會將決議通知球會,最快下周中在董事局審議後,再正式公布今季餘下賽程安排:「目前來講,足總高層都覺得9月才復賽是合適日子,讓球會有足夠時間準備復賽等事宜,同時未有腰斬計劃。」

至於香港飛馬及標準流浪,最近陸續跟球員提早解約,前者表明一定不會參加9月復賽。貝鈞奇指,足總會處理球隊未能參賽情况,承認重開時有機會不足10隊參與,並指早前已跟各隊有共識,未能完成今季賽事仍可保留會籍,以及不作懲罰。
疫情救咗721
幫競爭對手練兵我寧願入藉大法搵d 南美,歐洲18,9歲嘅嚟學踢波算
今年打亞協 wo
草蜢
Wang
香港公司,支那背景
原來依家已經降左落瑞挑
Oncc

問到一旦足總決定喺9月之後,踢埋今季淨低嘅賽事,理文會唔會參加。「曉明Sir」就話係顧及公平性同球員生計之下,理文都會照踢:「其實喺本地波未停之前,大家咁多隊都努力咗大半季,如果就咁算可能會好可惜。最理想就係用9至10月兩個月,踢埋今季淨低嘅波,之後11月就維持跨年制去開新球季。至於再下一季係唔係轉年制,就用嚟緊嘅時間好好去計劃同協調所有關事嘅單位同條件再決定係咪轉囉。」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞