[本地足球] 2019/20 港超聯、亞協及香港隊世盃外討論區 (74)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
想升個隊無得升?
依家呢個時候一係無波踢無收入,一係去其他地方踢維持收入

有得踢台甲都好過冇,最多半年後再重返港超
Unionistas de Salamanca CF
西乙2
其實台灣企甲轉會窗已經關咗
source: 北市大同FB
失業球員好似可以
晉峰?
但依隊今季港甲成績一般般
又唔係職業聯賽 邊會有分失唔失業球員
你又啱,但台甲11/6開返轉會窗可以再加盟
反正飛馬果 d 11月下季港超先有波踢
體路

香港飛馬日前已表明不會參加重開的今季賽事,足總亦有在建議中提出解決方法。據了解足總通知球會若因疫情而要退出,需要在今個月內書面申請,並引用聯賽章則指不會對球會作紀律處分及保留下季參賽資格

https://www.thestandnews.com/sport/%E6%B8%AF%E8%B6%85%E8%81%AF-%E8%B6%B3%E7%B8%BD%E6%8F%90%E8%81%AF%E8%B3%BD%E9%87%8D%E9%96%8B%E5%BB%BA%E8%AD%B0%E1%85%A0%E6%93%AC-9-%E6%9C%88%E5%BE%A9%E8%B3%BD-11-%E6%9C%88%E5%B0%BE%E9%96%8B%E4%B8%8B%E5%AD%A3/
上面咪有人post左lor
推post還推post
咪撚成日一段新聞斬幾段post啦
又重覆post新聞
New name: repeat news 聰
球圈消息指,包裝大王一度向友會Sell橋,認為轉制之後可以幫助有份踢亞洲賽的球會爭取好成績云云。只是友會一句說話已經拆台,就是「你踢亞洲賽,關我咩事?」箇中潛台詞,就是「為什麼要為了有份踢亞洲賽球隊的事情,就要犧牲另外8支球隊的日程去遷就」?
who包裝大王
陳曉明都反改制wo
梗係有得踢亞洲賽其中一隊啦
傑?之前有提議過足總改制
Remi Dujardin officially joins HIFK
又有香港人外流,今次係芬超!

22歲中場球員杜國榆(Remi)日前透露,自己已加入芬超球隊HIFK,待當地足總完成手續後便告正式加盟。

芬蘭足總宣稱當政府撤銷「禁聚令」後便會盡快恢復球賽,他本人亦十分期待:「呢個國家係一個促進我成長嘅地方,我希望情況會快啲好轉,冇波踢嘅生活真係好奇怪。」

From: on.cc
件件咪講左佢改變唔到足總就離開
【啊廷與兒子】
無論係練波,加操,食飯,甚至係換衫... 大家都總會見到孫銘同啊廷成雙成對,就像孖公仔報喜... 唔通佢地兩個... 嘻嘻?

https://bit.ly/2XHp3O3

我撐本地波

#諗起一首歌 #我叫啊希啊 #好兄弟姐 #難兄難弟 #tpfc #wofootaipo #和富大埔 #我撐本地波
如果係Facebook段嘢好難解讀出「佢係反對改制」㗎喎
只係好一貫地好多理論,列出哂所有改制要考慮嘅因素

睇留言佢都係關注返啲場地質素多啲添

不過巴士的報篇文入邊介紹改制部份有好多直接改寫曉明Facebook post就真嘅

巴士的報講港足講到咁深入好少有
令我諗起舊年成報話守志會入魚丸
上次伍羅一齊發炮,講足總內部排擠佢哋兩個「特別顧問」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞