有無女人為左30歲左右結婚而會同個唔太有feel既男仔拍住拖先

832 回覆
586 Like 36 Dislike
其實你對佢咁反感就直接講啦

哂大家時間
你都忽忽地
又係到貶低女人價值
我有咩錯巴打
唔係
你估哂命唔洗代價架
但係無左青春嗰段美好既經歷
電視劇係咁拍既 唔想面對現實
女人30歲會降個人價值真係濕鳩東亞文化使然
西方完全冇呢啲觀念
而家咁嘅時代 生黎只係禍及下一代
E個係現實
除非你去西方生活, 唔係既話你係亞洲地區一定要面對E個問題
唔好話老一輩啦, 新世代有幾多個好似你咁諗
就係俾我地食花生
分手del相再出個黑白post打千字文,我最鍾意睇呢啲,可以俾我狠狠地恥笑
真係好難怪啲女要食洋腸
呢啲濕鳩思想係女都唔想同你啲男人一齊
然後下一個又會話XX你係我一生中最愛果個不斷LOOP

所以我同我EX IG都冇PO過相, 散左咩都唔洗DEL
俾個like佢啦
祝佢分手愉快
支那野不了多謝先

同埋呢d做show既野我唔係咁buy,唔記得左講仲有一個條件,係要默默犧牲先有氣質,好似魯魯修咁既人
同意,所以唔會生;同埋見得太多個家庭俾唔到一個好既將來小朋友,生出黎都係害左佢。簡單啲黎講,窮L就唔好生仔啦
我30中
都唔想結婚
女人嘅結婚階段第一次係24、25左右,第二次27、8,好多就係24、5拍幾年去到28左近差臨門一腳,咁一嘢就落到30打後,但一去到呢d位,反而覺得佢地有d會睇透咗變咗唔急,所以好多時27、8、呢d位係極渴望要個名份嘅位嚟
我都覺
唔係生仔結咩婚
唔會囉

因為事實真係大把真係會咁

我身邊d人影完港女相打卡果d,第二日我同佢講,咦你無四條邊框住,個人闊咗精神咗喎,哈哈哈咁

不過我人緣好,佢哋唔會嬲
但其實我好撚真心
但女人無性都唔得

你覺得幾年攪一次得唔得?
有錢都費事生
生出嚟又要擔憂 又要湊 又要幫佢舖路
諗起都煩
你真係ON9, 你估D女食洋腸係真係因為佢地思想前衛咩
嘛又係洋腸特別, 有優越感, 同大條

今次武漢肺炎單野班鬼唔帶口罩某程度上都可以話佢地思想都on99架
你睇下今次單野之後d女係咪都狗衝?

根本每個人都想試, 你睇下如果港男受鬼妹歡迎既話會有幾多男人狗衝
但太遲生個仔可能會有問題 (from 老師朋友
同埋同個仔代溝都會大
分手嗰下仲要講「其實我最愛嗰個係你/多謝你俾左個成長既機會我/copy歌詞」
我覺得呢個現象同social media既流行有關,班女女覺得自己係public figure/拍緊偶像劇,痾屎放屁都要放上ig,最L好笑係我見過有人係ig出個分手宣言post,以為自己係明星咩
個男係咪有錢?可以養到佢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞