有無女人為左30歲左右結婚而會同個唔太有feel既男仔拍住拖先

832 回覆
586 Like 36 Dislike
我見公司d女人過咗三十真係會猴擒好多
其實都唔算好難聽,咬字清晰
我覺得性格內在都可以好有feel
性格係冇外表咁易變化
但都唔係恒常不變
例如一個好陽光嘅人
經歷一啲挫折變得好陰沉
而你係被佢陽光嘅性格所吸引(即係有feel)
咁點算 又冇feel
呢個時候都係要靠愛維繫 先係最終極

唔係話feel冇用
有都係一樣好好嘅野
但一段關係要恆久
始終唔係依靠呢樣野
佢如果只為結婚生仔
正路應該搵返佢個年齡層/大過佢
定巴打你好有錢?
我都覺得佢反而唔係想結婚
我廿尾 覺得搵同齡或大過既
好似一定係結婚為前提, 為結而結
不如同細少少既 可以唔使急住結婚俾人chur
當年咁嫩口 依家煲老藕
有feel都唔一定可以行落去
見過好多對情侶係有feel
但最後都係因為唔夾/其中一方出軌而分手
當以結婚為前提,有feel當然最好
但搵個適合同自己生活嘅人更重要
有感覺就拍下幾個月先
比自己一個機會都好

如果下下已有條件+心理結婚 為大前提 咁去dating 公司更加好
單一方面以結婚為前提 可能好多人都唔會開始
因為咁係比緊人壓力
現實啲講 特別係如果對方好有經濟能力 更加唔會亂簡另一半
只有雙方都急住2年內要結婚 大家先成事
咁你自問係咪好有錢
所以我有fd拍拖前會問對方係咪以結婚為前提
如果唔係就唔開始
正常都會,30歲唔多唔少都經歷過愛情與麵包既故事,慢慢發覺有d野其實唔係咁重要。
諗起魏駿傑同佢重慶前妻
多謝絲打 你都要幸福呀
條友係支那個邊
支那人去乜野youtube搵食啊
但你呢個情況愛佢都係因為你完全了解佢本身係一個點樣既人,知道只係暫時係咁,先會繼續留係佢身邊扶持住佢。

如果你咁講代表你無欣賞過佢陽光,你只係覺得佢陽光 lit up 左個氣氛,你係純粹享受緊個份開心,就如同享受佢既$,佢彈既吉他聲,成件事物質左
咩叫「欣賞」佢陽光
「欣賞」得就因為你享受先會欣賞
所以我覺得性格都係條件性嘅野

就如你咁講
你會因為覺得佢只係暫時係咁
先至留係佢身邊
即係都係因為「陽光」呢個條件先留低
唔係因為佢呢個人本身
過多幾年人老珠黃,獨守空房想搵到錫自己既人果種就會諗點解當年三十年唔趕,依家想搵都搵唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞