有無女人為左30歲左右結婚而會同個唔太有feel既男仔拍住拖先

832 回覆
586 Like 36 Dislike
講得好啱呀, 我有個已婚女同事,本來話唔生,見其他朋友同學同事人生,又拿拿聲去生;話唔幫個仔報名校喇順其自然,聽到老母谷班老母話咁點得架,
最後都係死死地氣去撲名校學位,
都唔知佢嘅人生到底係為左自己定係為左人地一句半句好虛偽嘅"你好叻呀", 但明明兩公婆都唔係搵得多,
仲成日為呢D事嘈交,值得咩?
或者你個女同事係一個無主見嘅人,同埋好易受人影響呢啲人連自己想點都未攪清楚
係呀!性格可以互相遷就,但價值觀呢啲根深蒂固嘅嘢,就未必得了。
道出重點!價值觀真係冇得遷就,不過好彩識對方無耐通常都知佢價值觀傾向邊一面

如果唔生小朋友, 其實幾時結, 結唔結都唔太重要,
但如果想要生小朋友, 科學角度黎講就當然愈早生愈好,
無論對媽咪健康, 定係對小朋友都會好d,

當然, 如果你係接受到產生檢查後,
BB有遺傳病問題而果斷可以決定墮胎的話, 亦都可以忽略隨住年齡而上升的唐氏綜合症機率
讀書果陣未有人生方向
畢左業幾年發覺大家愈行愈遠
你唔鐘意就分啦
我同老婆性格同價值觀都差好遠,又成日鬧交,係咪難救?
差成點先?但係你同佢拍拖嗰陣唔知佢價值觀係咁?
我都未返工 好驚同男朋友人生目標愈嚟愈唔同
你有咩建議
日見夜見仲會唔信任?
日見夜見仲會唔信任?
佢有時太有主見,得罪左人唔知。我勸下佢收下火可以婉轉啲,佢就話我唔幫佢或者話你識咩丫,我平時都係咁。我收皮算
再加埋理財上真係差天共地。小弟人工唔高,但死慳難慳,計埋比老母家用都可以每月儲一萬至萬二。但佢積蓄係0,無錯係0 試問一個二十幾歲人做左成6年嘢,少少積蓄都無,都唔9知fing哂去邊。問佢又想發爛渣,最後都係吞左啖氣算
有冇得平平凡凡搵返平平凡凡
你同你老婆算唔算係啲老人家講嘅「前世撈亂骨頭🦴」 一個願打一個願挨
你話係耍花槍就係姐,但下下都動真火鬧交,點會係咁。互片啦
咁樣聽落有啲驚
巴打小心人生安全
次次一開始我都唔會還手,都係得佢鬧。鬧到差唔多,我個腦run完,就開始還拖
今次還到佢番埋娘家,我都無咩搵佢
對一世喎
邊有得將就架
4個女權撚負評但又反駁唔到,weak
好老土 順其自然?
返轉頭諗 如果當時夠愛就係咪就包容到?

有一樣永恒定律就係保鮮
而家再拍拖我都好努力維繫熱度
夠唔夠愛絕對會影響你地可唔可以互想扶持支持大家嘅目標
日後嘅野冇人知道 但你可以留住現在
即使日後大家方向唔同但結局都有無限可能
加油呀
諗住隨便問下竟然講到 30頁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞