有無女人為左30歲左右結婚而會同個唔太有feel既男仔拍住拖先

832 回覆
586 Like 36 Dislike
成9日養兒防老,想個仔成龍成鳳,結果弄巧反拙不計其數
不過更加重要係宜家呢個香港連我地呢代年輕人都頂唔順,我唔會想下代面對呢個咁難頂既香港
我意思係女人年紀大就價值下降
男人唔係
代唔代溝係睇自己肯唔肯進步
無可能一嘢就推落年紀做藉口

好簡單一個例子我自己玩舊登好耐
唔可以一吓就ban話連登d人on9㗎
留返舊登啦咁

個小朋友一出世佢只可以跟住個trend走,佢返唔到去你個年代
所以你可以做嘅係你行快d你去返佢個時代

果d話乜9怕有代溝果d根本就自己懶
然後就將溝通問題掟哂落個年紀上面
o係付出既同時又試下企o係我既角度
睇一睇 諗一諗 唔好再咁糊塗
唔好再為小事煩惱好唔好
wewewe we connected
一個無將來既社會唔明點解要生
其實係
所以都好明, 點解有d女唔肯同你挨
自己窮有咩計
嫁雞隨雞
尼句永遠是對的

所以窮生仔
連揾女朋友都俾人嫌棄
可能因為我老豆老母同我個溝好撚大先咁諗
同埋老師朋友話32歲後生個細路好大機會有好多問題 自閉症 過度活躍症個類 佢好鄭重咁叫我地圈內d人如果想生要早d生
係會有問題
所以女人係會因為咁求其揾個
今年23歲 咁多年都未試過對人有feel 又難識男性朋友
但自己都係好受傳統思想+朋輩壓力影響果種
所以我都預計到我到三十歲可能突然搵個唔反感既男人結婚
咁係事實呀嘛
女人30就會貶值
西方冇
但如果另一半要結 唔結就分手呢?
唔係唔鐘意 只係已經淡哂 都一樣會結

利申 我絲 男友離過婚 當時佢聲稱係佢ex迫佢結
坦白講,香港咩環境大家有眼睇
一係我發左達 一係我移民
如果唔係我唔會生

本身好鍾意小朋友
就因為鍾意,更加唔想生
鬼佬不嬲都係高級人種有錢啲女正常都揀佢哋呢個無可厚非
咁你準備一世都冇得結都得啦
係咩?

結婚有咩重要?
所以一定要英文好,讀國際學校,去外國讀書,溝女都易過人
絕對正確

唔想害下一代
好多女性都急住結婚
一係就決心呢世唔結, 打工終老
你過咗28歲都冇兵圍啦
真心講句做男人真係好過做女人多多聲
就係因為咁,所以要更加提自己唔好變成自己爸爸媽媽咁

Btw你個老師加朋友可以掉咗佢,同埋幫我問埋佢地幾歲幾月幾日幾點幾分可以生到下一個李+X出嚟
Thx bro
唔關想唔想事嘅
但好少人會係終極目標,誇咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞