【選項故】《再一次抗爭》(2)

607 回覆
18 Like 2 Dislike
海咁大,又冇人類呢個天敵,你估下邊個會勁啲
咁要A
邊到都有人類呢個天敵嘅
如果唔係中華白海豚就唔會瀕危

隻勁異獸 係咪想寫中華白海豚
A
第六十五話:

劇情走向選擇 —— A:坐船過大嶼山

——————————

跟隨住天琦走出森林,正當我係到疑惑緊唔通要行過去大嶼山咁嘥時間嘅時候。

天琦就係褲袋攞咗IPHONE出嚟,嘟嘟嘟咁撳咗幾下,打咗比一個神祕嘅人...

嘟~

。。。

「喂,細路,記唔記得我之前講嘅嗰個計劃?」

「我搵到一個好勁嘅幫手,有冇興趣?」

。。。

「係,冇錯的確係同類人。」

。。。

「一級。」天琦眼神斜斜地望咗我一眼。

。。。

「輕視一個獨有技能力者並唔係一個明智嘅選擇。」

。。。

「細路,你再咁落去,淨係貪圖呢個世界嘅富貴榮華,有排都去唔到四五級。」

。。。

「唉,你鍾意啦,我哋而家喺米埔,計劃嘅嘢你再諗諗,你嚟接我地上大飛先。」

。。。

「嗯,好。」

。。。

嘟~

天琦對於佢哋之間嘅對話冇加任何掩飾,亦冇諗住隱瞞我啲咩,當住我面前講。

雖然我聽唔到另一邊講嘅內容,但係我從天琦講嘅嘢當中可以得出幾個信息。

一,我並唔係第一個知道呢個瘋狂計劃嘅人。

二,通話嘅另一邊都係一個獨有技能力者,或者佢知道天琦係一個獨有技能力者。

三,佢睇唔起我。

四,佢係一個貪錢嘅人。

淨係呢幾個信息,就足以令我對呢個仲素未謀面嘅人,心生厭惡之情。

就係咁,我同天琦就坐咗喺路邊等神祕人嚟接我哋。

喺呢段難得空閒嘅時間入面,我決定搵少少嘢嚟做。

A:整理空間戒指入面物品嘅擺放。

B:提議同天琦體術切磋一下

C:提議去殺下細怪

D:整理目前自身嘅資料(以能力卡嘅形式展現)

——————————

(以後有機會都可以整下其他人物嘅能力卡)

同大家玩個小遊戲,如果估到天琦打比邊個,我就加一更。(已出現角色)
香港仔村口偷野果個
D
好奇想睇
好彩大家仲記得佢
快啲揀選項

打完文就要急急腳出街啦,唔係就要等夜晚。
A
得閒無嘢做 執下個倉
B變基故
我都估係
Lm
歡迎新讀者
好好睇
鍾意就好,多謝支持(快啲投票啦)
lm
歡迎新讀者一齊傾計討論投票
A
我需要更多投票啊
A
A
D
好可惜,能力卡要等下次再整了。

樓豬啱啱返到屋企,沖個涼就打文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞