[改新名] 召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (4)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
聽日考車 求集氣
聽日考車 求集氣

加油
我9月考,依家準備搵師傅學
但話說依家搵私人師傅都$250一堂
我當要學足30個鐘,即係40堂,計埋租車費$1600
都$250X40+$1600=$11600
其實同係駕院學差唔多...
定係我計錯

冇計錯
係咁

咁唯有希望唔洗學足30個鐘
定係我計錯

冇計錯
係咁

咁唯有希望唔洗學足30個鐘

計埋運吉處費用
準備學車
想問下其實可唔可以乙部同丙部試分開考
因為我見合併試要排到12月

去觀駕就可以
聽日考車 求集氣

加油

好緊張 成日死車打燈另頭個度做唔好
希望聽日冇咩死車 順順利利
今日上左第一堂,冇死到火
留個名再追POST
聽日考車 求集氣

加油

好緊張 成日死車打燈另頭個度做唔好
希望聽日冇咩死車 順順利利

祝你好運
記得上黎報告
定係我計錯

仲有考試鐘250
但係呢個價錢係教仔度學會少好多鐘
今日上左第一堂,冇死到火
留個名再追POST

我都係第一堂
唔識停車dup到師傅發火
上年11月考完棍van 1 take pass
之後淨係揸過一次自私

近排屋企人話下年年頭結婚要我做司機
仆街都唔知點搞好
實做馬路炸彈
之後淨係揸過一次自私

仆街都唔知點搞好
實做馬路炸彈

仲有半年
操下車
揸個陣搵人陪你
聴日考油塘
求最後tips
之後淨係揸過一次自私

仆街都唔知點搞好
實做馬路炸彈

仲有半年
操下車
揸個陣搵人陪你

你答佢 那有車你老味
下星期9:45 考忠義
好驚
考完了 忠義一take pass
今朝落黃雨嚇到仆街 幾驚下午都仲落
好彩到我考個陣停左雨 但個地下都仲好濕
唯有小心翼翼咁揸

本身師傅琴日仲屌緊我 完全冇信心 加上又落雨
我都抱住必死既決心去考
仲準備左幾千重考
估唔到考到 慳返錢啦
月中考永孝,希望唔洗永考
月中考永孝,希望唔洗永考

輕鬆架 係條線長先麻撚煩
聽日考油塘嚕
聽日考油塘嚕

記得睇多兩眼左右有冇車先好行

行工業區最緊要睇有無泥頭車過線行 腳放剎車 睇定無車再落油

小心四山街個燈位(工業區出返黎個燈位) 得12秒係綠燈 睇定啲慢慢過

過左ocean one個左灣小心踩中雙白線

行上路既話, 過迴旋處上高超道個到要小心小巴同的士 佢地系會落油衝上去 要留心左鏡同後鏡

行迴旋處左轉鯉魚門道既話就小心溜後死火 最常見係落高俊苑個燈位溜後死火

依啲係我既小小心得 巴打俾心機pass
想問下考油塘去到第一個T字位,如果得右方有死車,係未要望2次盲點駛架車係左缐?

由考場出黎個T字位?
聽考牌官指示係轉左落工業區定右轉上大本型 再決定點行
轉左就一定係左線 轉右就可以騎線 記得留一隻門位

正路一出T字位都要騎少少線再聽指示

騎缐冇問題?
If得右方有死車

無問題 不過考牌官應該會係出路口前就比指示
要左轉就留意交通環境,情況許可就盡快轉返左線
聽日考油塘嚕

記得睇多兩眼左右有冇車先好行

行工業區最緊要睇有無泥頭車過線行 腳放剎車 睇定無車再落油

小心四山街個燈位(工業區出返黎個燈位) 得12秒係綠燈 睇定啲慢慢過

過左ocean one個左灣小心踩中雙白線

行上路既話, 過迴旋處上高超道個到要小心小巴同的士 佢地系會落油衝上去 要留心左鏡同後鏡

行迴旋處左轉鯉魚門道既話就小心溜後死火 最常見係落高俊苑個燈位溜後死火

依啲係我既小小心得 巴打俾心機pass

系你老母
如果搵師傅係咪上網搵就ok? 怕遇到啲hea教既師傅 身邊啲朋友又報駕院多
如果搵師傅係咪上網搵就ok? 怕遇到啲hea教既師傅 身邊啲朋友又報駕院多

最好有人介紹師傅啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞