[改新名] 召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (4)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
想問下學學下棍van可唔可以轉反自動?
俾師傅屌到無曬信心
同埋上左八堂左右,如果想轉師傅有咩要搞?
有無師傳介紹,係專係for我依d case
利申 六月二十二 忠義街

衰咩先?
搞唔掂支棍定路面知識?
其實三手掉頭
一開始右轉前冇望盲點會唔會肥

唔識答你,你玩命
你幾時考?
我唔記得左
BTW,
我跌左張P牌,
係紅磡跌,但俾人執左去葵涌警署

但都多謝你啊,好心人
上次話考油塘個位巴打我有D野想問問
回旋處之後入返考試中心個條路一直行到去考試中心門口左轉再行到出第一個右轉路口為止正常情況下都係長期有一連串死車泊係左邊,你過呢段路嘅時候望鏡擰頭個堆動作大概點做?
過一架擰左望一次係咁狂望望到過哂成段路?
定過幾架望一次過幾架再望一次咁?

我知你講邊到

其實有兩個情況

1.返試場
返試場正路唔洗過晒死車就會你停

2.出發

兩樣都要慢慢行,幾架先望一望,我覺得都得
不過我考個陣係咁左右加拎頭望
個頭郁得多一定唔會俾人屌
但郁少左,望少左就除時gg

返試場果陣 考官通常會係轉咗左之後叫你係右線 行人過路處後面停 (即係唔洗駛過過路處)
考試果時通常左邊先有死車 右線會吉出黎

出發果時 如果你係合併試 應該會係左手邊做泊位 (如果淨係考丙部 應該都係係左邊等)
出黎果時 每次轉線都要望盲點同鏡
入番最右果條線出去就得
BTW,
我跌左張P牌,

但都多謝你啊,好心人

巴打就好啦 有車
我pass咗都唔知幾時先有得做下P牌仔

BTW
點解個P牌都可以跌得出黎
新人留名
上個月考培正衰左丙部 衰心急過燈奶左野

師傅叫我等多個零星期先再排 排到7月左右暑假少d學生果d 大家點睇?

同埋想問下一般補鐘大約補多幾多堂 好似好撚貴下 利申 自動撚

我下星期考培正
BTW,
我跌左張P牌,

但都多謝你啊,好心人

巴打就好啦 有車

BTW

似係渣電單車
想問下點先可以揸得定d唔會左fing右fing?

只為唔知點解我揸位堂軚會成日比部車搶軚

搞到師父成日屌我揸到左fing右fing

你揸死軚?

咩係死軚?

架車停左仲扭軚就係死軚

唔係啊,行緊嗰時左fing右fing咁

求解答

你揸死軚?

咩係死軚?

架車停左仲扭軚就係死軚

求解答

哩個情況係唔係特別係啲凹凸不平嘅路面更加明顯?
我建議你渣實堂軚 但係手肘放鬆
當去到啲凹凸不平嘅路面時 渣慢少少
我唔知點解你師傅會咁講你
但係你試下跟我講咁做先
都有可能佢係話你渣車將架車偏咗去條行車線嘅左或者右邊
亦都可以係本身部車老化 容易搶軚
就咁睇好難講到係咩原因

你揸死軚?

咩係死軚?

架車停左仲扭軚就係死軚

求解答

但係你試下跟我講咁做先
就咁睇好難講到係咩原因

係咪凹凸不平就唔記得
但係我自己都feel到部車左右左右咁行緊
btw 唔該巴打

你揸死軚?

咩係死軚?

架車停左仲扭軚就係死軚

求解答

但係你試下跟我講咁做先
就咁睇好難講到係咩原因

係咪凹凸不平就唔記得
btw 唔該巴打

咁你覺得部車左右左右咁行係唔係因為你渣得唔實畀架車搶軚
定係因為條路凹凸不平 搞到自己渣軚唔定而左右左右行先
BTW,
我跌左張P牌,

但都多謝你啊,好心人

巴打就好啦 有車

BTW

似係渣電單車

我講張車牌

你揸死軚?

咩係死軚?

架車停左仲扭軚就係死軚

求解答

隻手好硬,揸實都係叫揸死軚
車會閃電線咁行,唔係曲線
BTW,
我跌左張P牌,

但都多謝你啊,好心人

巴打就好啦 有車

BTW

似係渣電單車

我講張車牌

有冇唔屌人既 自動波師傅介紹?
因為我份人,愈小愈緊張,反而學唔到野。
元朗/9龍區都得。
https://t.me/kayle33
俾師傅屌到無曬信心

衰咩先?
搞唔掂支棍定路面知識?

兩樣都有,支棍用得唔好,架車成日chok ,泊位調頭又師傅又無乜同我練
路面知識佢無教過我,淨係做錯就屌
例如係路口,左右我都見到有車,我等車過左先,等耐左屌我,有陣時又踩停我屌我見唔到有車
又無教過望鏡望盲點,點轉軑又無教,d彎入得唔好又屌
俾師傅屌到無曬信心

衰咩先?
搞唔掂支棍定路面知識?

兩樣都有,支棍用得唔好,架車成日chok ,泊位調頭又師傅又無乜同我練
例如係路口,左右我都見到有車,我等車過左先,等耐左屌我,有陣時又踩停我屌我見唔到有車

我自己都係咁俾人屌返黎
我唔知你第八堂講係第八日定第四日
如果你真係頂唔順就轉師傅好過轉自動
俾師傅屌到無曬信心

衰咩先?
搞唔掂支棍定路面知識?

我自己都係咁俾人屌返黎
我唔知你第八堂講係第八日定第四日
如果你真係頂唔順就轉師傅好過轉自動

第八日
我想問運輸署網上付款係末一定要用政府電子證書登記先可以比到$?

果電子證書係未要去郵局搞左先?
一開始三手調頭泊位使唔使望盲點
5月12又考油塘 上次3個大剔
考完牌,想即刻買二手車返工,保險可以點搞?
機場返工好難唔揸車
一開始三手調頭泊位使唔使望盲點

咩係死軚?

架車停左仲扭軚就係死軚

求解答

但係你試下跟我講咁做先
就咁睇好難講到係咩原因

係咪凹凸不平就唔記得
btw 唔該巴打

咁你覺得部車左右左右咁行係唔係因為你渣得唔實畀架車搶軚
定係因為條路凹凸不平 搞到自己渣軚唔定而左右左右行先

可能係我覺得有少少向左左邊就扭返少少右
然後係咁loop
想問下p牌如果違例,係咪一定會釘牌?幾耐會收到信?同埋即場周到先會?

如果係超速加監就1定要續牌果陣先知?

因為我前排唔記得左係咪係公路踩左影線,定係唔覺意收慢左先有其他車呠我。

唔該師兄姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞