[改新名] 召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (4)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
有無人考到灰
有無人考到灰

好多人考到想跳樓
考極都因為突發野肥,其實係咪天意?
有無人考到灰

好多人考到想跳樓

可能真係 有無人有勵志故事分享
有無人考到灰

好多人考到想跳樓

可能真係 有無人有勵志故事分享

考官睇你唔順眼就實冇運行
我老表今日考沙駕
全程冇問題,最後番學院中午放飯人多周圍行
架車慢慢行返去黃格
其實都唔慢,正常8-9km/hr咁行
不嬲學院入面都呢個速度
個考官話佢車速太慢,咁撚樣肥

有時考車呢d野真係整定
你做得幾好,阿sir睇你唔順眼都一樣肥
有時d原因on9到可能因為你靚仔,型過佢
點睇鴨駕
點睇鴨駕

用來補考丙部一流
電單車p仔留名

琴日訂咗間新車

依家有d驚
巴絲打過燈之前會唔會特登收慢d?
呢兩堂成日撞中臨過白線先轉黃燈 屌佢老味

燈位前千萬唔好加速,會肥

已過白線轉左黃燈加速就另計

過左白線加速都好似會肥
啱啱係英國考 肥撚咗
星期三補考忠義街

但又係放學時間

祝你好運,我忠義街1take pass

放學時間?
你叫師傅盡量排隊排後啲,四點之後細圈好少死車
利申:忠義街pass

唔洗怕死車啦
放鬆d

我上次忠義街肥開車唔記得入波

考1450點睇
星期三補考忠義街

但又係放學時間

放學時間?

唔洗怕死車啦
放鬆d

上次就係肥過死車太接近危險物體比佢踩停

好撚怕過死車
BTW
關於轉線望盲點
好多人 包括我在內
都係邊擰軚 邊望鏡同盲點
又或者擰咗軚先望
哩兩種做法都會畀考官話你冇擰頭
正確做法應該係
1. 沿原本行車線駕駛
2. 打燈 同時收油/減速
3. 望鏡+擰頭
4. 望完盡快轉線

我都有呢個壞習慣
點先可以迫到自己改

冇架
唯有次次收油減速打燈
望 係咁望 ok就嗱嗱聲轉線
我都係到考試前幾個鐘
我個師傅先同我講我有哩個問題
電單車p仔留名

琴日訂咗間新車

依家有d驚

棍波定自動?
我都有少少興趣學棍26
新人留名
上個月考培正衰左丙部 衰心急過燈奶左野

師傅叫我等多個零星期先再排 排到7月左右暑假少d學生果d 大家點睇?

同埋想問下一般補鐘大約補多幾多堂 好似好撚貴下 利申 自動撚
新人留名

師傅叫我等多個零星期先再排 排到7月左右暑假少d學生果d 大家點睇?

同埋想問下一般補鐘大約補多幾多堂 好似好撚貴下 利申 自動撚

若果有信心 認為係自己唔好彩或者當日狀態唔好
我建議你肥咗o既7個工作日後 每朝7點半搶快期
我肥咗第一次之後到考第二次之間 係新考場淨係操咗4節+2節(考當日)
pass咗 (利申棍van)

操幾多都係睇人 你覺得ok的話可以操少啲
不過點都好 有時間/得閒 就排快期
排慢期的話 之間隔咁耐可能要操多幾堂先得
星期三補考忠義街

但又係放學時間

放學時間?

唔洗怕死車啦
放鬆d

上次就係肥過死車太接近危險物體比佢踩停

好撚怕過死車

今日忠義街4 點PASS
有死車我就係後面等到對面冇車為止
今朝忠義街棍van 1take pass
11個細剔算唔算多

唔多
叻仔

行閒來幫下其他巴打解答問題

一定 大家加油

巴打我下禮拜考忠義街12:00,有咩要注意
新人留名

我肥咗第一次之後到考第二次之間 係新考場淨係操咗4節+2節(考當日)

六節操2,3條全新路線夠咩
新人留名

重考丙部係咪得一條路? 定同一個考場先淨係得一條路?

快期星期6日有冇得搶
下星期一掃桿埔 放學時間 有咩注意
利申:棍van
新人留名

重考丙部係咪得一條路? 定同一個考場先淨係得一條路?

快期星期6日有冇得搶

我第二次考永孝
雖則話係兩條線 但係其實係一來一回咁解
一條順時針一條逆時針
同埋我知我肥第一次係衰on9而唔係錯技術或者錯concept
我同我師傅都係咁諗 所以佢都唔urge我係咁操 廢事我愈操愈緊張

重考丙部係咪得一條路? 都係抽試場再睇下有幾多條可能o既考試路線定同一個考場先淨係得一條路?唔係好明你問咩

快期星期6日有冇得搶好似冇 我都唔太清楚 最好搵埋自己師傅一齊搶
下星期一掃桿埔 放學時間 有咩注意
利申:棍van

合併試
想問下學學下棍van可唔可以轉反自動?
俾師傅屌到無曬信心
同埋上左八堂左右,如果想轉師傅有咩要搞?
有無師傳介紹,係專係for我依d case
利申 六月二十二 忠義街
上次話考油塘個位巴打我有D野想問問
回旋處之後入返考試中心個條路一直行到去考試中心門口左轉再行到出第一個右轉路口為止正常情況下都係長期有一連串死車泊係左邊,你過呢段路嘅時候望鏡擰頭個堆動作大概點做?
過一架擰左望一次係咁狂望望到過哂成段路?
定過幾架望一次過幾架再望一次咁?
上次話考油塘個位巴打我有D野想問問
回旋處之後入返考試中心個條路一直行到去考試中心門口左轉再行到出第一個右轉路口為止正常情況下都係長期有一連串死車泊係左邊,你過呢段路嘅時候望鏡擰頭個堆動作大概點做?
過一架擰左望一次係咁狂望望到過哂成段路?
定過幾架望一次過幾架再望一次咁?

我知你講邊到

其實有兩個情況

1.返試場
返試場正路唔洗過晒死車就會你停

2.出發

兩樣都要慢慢行,幾架先望一望,我覺得都得
不過我考個陣係咁左右加拎頭望
個頭郁得多一定唔會俾人屌
但郁少左,望少左就除時gg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞