[改新名] 召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (4)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
28/4
油塘
希望唔好咁多死車啦
28/4
油塘
希望唔好咁多死車啦

油塘個堆死車都差不多次次都係個幾個位
記得個頭擰多D睇清睇楚先過就冇乜大問題~
同埋拜下神祈下福咁啦,唔好好似我咁撚黑遇著迴旋處兩架貨櫃炒車咁都應該穩陣pass架喇~
我想問吓
咩情況要由3波行緊轉2波?
過死車?
轉灣?
燈位前?
同前車開始慢車?

上咗三波冇咩事都可以keep住
一有突發事件或者要望鏡望盲點
就最好減速落番二波
學車考車果時固然要一二波停車
28/4
油塘
希望唔好咁多死車啦

油塘個堆死車都差不多次次都係個幾個位
記得個頭擰多D睇清睇楚先過就冇乜大問題~
同埋拜下神祈下福咁啦,唔好好似我咁撚黑遇著迴旋處兩架貨櫃炒車咁都應該穩陣pass架喇~

做足望鏡擰頭 小心行人 就得啦 路面情況就自己做每樣野前都留意周圍先
下午澤安1 take pass 超開心
其實掉頭係咪架車攞番貼d條邊
同埋郁車之前扭兩下軚先
郁左先扭埋最後一下
咁就過到同埋唔會肥扭死軚
謝謝
同埋郁車之前扭兩下軚先
郁左先扭埋最後一下
謝謝

其實堂軚扭快啲就得

車停左唔好扭,部車好慢好慢咁移動都無所謂
同埋郁車之前扭兩下軚先
郁左先扭埋最後一下
謝謝

其實堂軚扭快啲就得

師傅話死肽最多扭一下 不過都勸你唔好搏 學壞手勢
洗鬼擰到頭甩
最緊要擰既時間點啱
擰完望多次鏡冇車就去啦
同埋郁車之前扭兩下軚先
郁左先扭埋最後一下
謝謝

其實堂軚扭快啲就得

其實我學左咁耐都唔明點解要扭死軚

有理無理用極速扭盡堂軚,

就算第一手唔回軚, 第二手扭得快都補得切

第三手輕輕郁下就搞掂, 好多虛位剩
洗鬼擰到頭甩
最緊要擰既時間點啱
擰完望多次鏡冇車就去啦

咁講就唔岩啦,

你個考官鬆手唔代表其他考官係

真係好多人死係動作唔夠誇張

135度無走雞
同埋郁車之前扭兩下軚先
郁左先扭埋最後一下
謝謝

其實堂軚扭快啲就得

其實我都成日扭到死軚
要一路扭一路好有難道
可能手腳唔協調
岩岩上去排重考期個個網,我發覺直接連到去打完驗證碼之後個頁將佢加入my favorite,之後再直接入都入得返
有冇network高手知道咁樣入佢個系統會唔會中bug排唔到
岩岩上去排重考期個個網,我發覺直接連到去打完驗證碼之後個頁將佢加入my favorite,之後再直接入都入得返
有冇network高手知道咁樣入佢個系統會唔會中bug排唔到

即係黎到呢個位我打完驗證碼之後個頁就會叫你打個人資料,但佢個security冇鎖到打個人資料個頁 可以直接加入my favorite連入去
同埋郁車之前扭兩下軚先
郁左先扭埋最後一下
謝謝

其實堂軚扭快啲就得

其實我都成日扭到死軚
要一路扭一路好有難道
可能手腳唔協調

唔係扭哂三下應該無問題?

即係黎到呢個位我打完驗證碼之後個頁就會叫你打個人資料,但佢個security冇鎖到打個人資料個頁 可以直接加入my favorite連入去

你開個favourite就係去呢頁?
同埋郁車之前扭兩下軚先
郁左先扭埋最後一下
謝謝

其實堂軚扭快啲就得

其實我都成日扭到死軚
要一路扭一路好有難道
可能手腳唔協調

通常唔洗俾油部車都識行
當拍拍機咁玩,扭盡佢

反而記住望鏡,打燈

你開個favourite就係去呢頁?

唔係 係再之後個頁都連到
正路個network唔係應該要鎖左輸入驗證碼之後嘅頁面嘅咩
28號考永孝街遇咗個好嚴既考官最後搞到炒咗
考12點幾葵盛圍右線衰緊張high到少少邊
同埋cut線對頭有架狗巴突然殺出黎 條友就踩咗brake
揸個陣都承受住好大壓力

反而第一次考油塘個後生仔考官都算好人
我掉頭死咗一次火佢都冇fail我
但佢就話我過死車個陣冇望鏡頭同盲點

依家我都想轉師傅
之前個師傅係學車聯會死老野黎
炒咗一次路試又話會捉住我兩個大tick黎教
點知我再跟佢學冇捉住兩個大tick黎教又唔教我正確做法
有時好大聲問佢問題都好似聾耳陳咁聽唔到
搞到我個人一頭霧水
不過佢都教識我開車唔係同人鬥快同基本操作
Btw有個叫龔師傅既後生仔聽人講佢教車ok 有冇人搵過佢學車

同埋排普通期駛唔駛等七個工作天先排到?
點樣轉彎轉好D 真係要憑感覺?
我想問聽日係紅日運輸署個網有冇得搶快期的
我上星期一肥聽日岩岩好可以搶
點樣轉彎轉好D 真係要憑感覺?

同問, 有時師傅話我回軚回得太遲,, 有時又話我扭得太早
揸個陣都承受住好大壓力

依家我都想轉師傅
搞到我個人一頭霧水
Btw有個叫龔師傅既後生仔聽人講佢教車ok 有冇人搵過佢學車

要等七個工作天,祝你下次成功巴打。
如果唔介意可以考慮轉自動波。
揸個陣都承受住好大壓力

依家我都想轉師傅
搞到我個人一頭霧水

要等七個工作天,祝你下次成功巴打。
如果唔介意可以考慮轉自動波。

如果再炒多一至兩次既話我應該唔會再學車
曾經都有考慮過轉自動波
但係我屋企人話考自動波van冇用
唔知點解啲個聾耳陳師傅見我揸得好好地會搵野黎講 e.g成日話我轉彎個陣架車好西
但佢又講唔出個解決方法
巴打知唔知點改善依個問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞