[改新名] 召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (4)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
想問下點先可以揸得定d唔會左fing右fing?

只為唔知點解我揸位堂軚會成日比部車搶軚

搞到師父成日屌我揸到左fing右fing
有個好鳩既問題想問
如果s泊位 同 三手調頭既第2手
可唔可以開住窗考
到差唔多個時踩停(冇拉手掣+off),伸一伸個頭出去睇位?
然後如果仲有位剩就繼續向後郁

望左右鏡咪得 師傅車應該有晒mark比你睇位架啦
BTW 我見過考官係第二手之後落車望考生有無撞磗

報左沙駕冇指定車
btw 停定伸少少頭睇位,會唔會即肥?

沙駕有晒位認啦,實同你狂操,場內考點會有問題

泊位
左邊中門見到柱就扭盡左
右鏡泥檔過白線回直
大面板見到第2個英文字扭盡右

三手
1手:魚眼鏡見到4分3博停
2手:左右泥檔到博頂要停

我知但如果可以伸頭望一望就好穩陣
因為我有時會泊到車頭紮界

你望果時你有信心堂軚渣穩唔會郁?
你果時仲要保持緊車慢軚快,又要吊住極力子

手腳冇問題 定得住
係咪就可以伸一伸去望
平路停車熄key,之後要入1定後波?
之前係咪有個巴打叫IO定LO,考咗未?
平路停車熄key,之後要入1定後波?

你揸死軚?
今日上完堂個師傅係度講
唔明d人緊張咩
考車個時每個位做番足
慢慢揸基本上都一定pass
有個好鳩既問題想問
可唔可以開住窗考

報左沙駕冇指定車

泊位
左邊中門見到柱就扭盡左
右鏡泥檔過白線回直

三手

手腳冇問題 定得住
係咪就可以伸一伸去望

無咁嘅必要囉

左中右鏡已夠
有個好鳩既問題想問
可唔可以開住窗考

報左沙駕冇指定車

泊位
左邊中門見到柱就扭盡左
右鏡泥檔過白線回直

三手

手腳冇問題 定得住
係咪就可以伸一伸去望

無咁嘅必要囉

左中右鏡已夠

因為我見黃紙冇明文講話唔比
同埋我每次如果伸一伸頭睇就可以泊得到

我做緊1份有關香港共乘文化嘅畢業論文,想睇下大家對共乘嘅睇法。

各位ching幫幫手做下份簡單嘅問卷

http://cuhkcom.au1.qualtrics.com/jfe/form/SV_9oiZZtrKkM7UKBD
中貨ok?下星期先走去報

我做緊1份有關香港共乘文化嘅畢業論文,想睇下大家對共乘嘅睇法。

http://cuhkcom.au1.qualtrics.com/jfe/form/SV_9oiZZtrKkM7UKBD

done

報左沙駕冇指定車

泊位
左邊中門見到柱就扭盡左
右鏡泥檔過白線回直

三手

手腳冇問題 定得住
係咪就可以伸一伸去望

無咁嘅必要囉

左中右鏡已夠

迫自己唔需要伸頭睇就可以成功泊

對你考試,甚至將來泊車都有幫助

泊位
左邊中門見到柱就扭盡左
右鏡泥檔過白線回直

三手

手腳冇問題 定得住
係咪就可以伸一伸去望

無咁嘅必要囉

左中右鏡已夠

迫自己唔需要伸頭睇就可以成功泊

對你考試,甚至將來泊車都有幫助

右魚眼鏡咪望到車頭前轆囉
過死車個陣出完 入番咪要望盲點既,其實係咪一定要望死車個司機位? 定係只要過完死車轉番入黎之前有望盲點就ok?
求教
過死車個陣出完 入番咪要望盲點既,其實係咪一定要望死車個司機位? 定係只要過完死車轉番入黎之前有望盲點就ok?
求教

師傅要你望司機位,只係一個hints提你依個時機望係最適合,做戲做全套
求教

師傅要你望司機位,只係一個hints提你依個時機望係最適合,做戲做全套

正確
有無人每次學完一堂 過幾日學第二堂嘅時候一上車就感覺好生疏 要揸返幾分鐘先正常返

因為未夠熟

一日未過個樽頸位,一日都會有呢種感覺

我到考完,第一次自己揸車都有呢種感覺

揸左半個月就ok

done

唔該哂

你揸死軚?

咩係死軚?

你揸死軚?

咩係死軚?

架車停左仲扭軚就係死軚
有冇人可以代搶下快期
星期三補考忠義街

但又係放學時間
星期三補考忠義街

但又係放學時間

祝你好運,我忠義街1take pass
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞